Loading the player...
Molinari wint: beelden van de slotdag van het BMW PGA
Bron: Ziggo Golf

Molinari wint op Wentworth

27 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Francesco Molinari heeft het BMW PGA Championship op Wentworth Club gewonnen.

Na dag drie van het BMW PGA Championship deelden Francesco Molinari en Rory McIlroy de eerste plaats. De Italiaan - vorig jaar runner-up - kwam als winnaar uit de bus en de Noord-Ier werd tweede. Molinari speelde de West Course op zondag in 68 slagen (-4) voor een totaal van -17 en McIlroy maakte 70. De Italiaan nam op de eerste negen al afstand van McIlroy met drie birdies. Met drie holes te spelen was het verschil met zijn collega-Ryder Cupper drie slagen.

Het is een grote prijs voor de 35-jarige Molinari die eerderr al vier wedstrijden van de Europan Tour won. Het BMW PGA is het grootste toernooi van de European Tour en tevens de eerste Rolex Series-wedstrijd van het seizoen met 7 miljoen dollar prijzengeld. Het leverde de Italiaan een cheque op van € 995.394 en hij is in de Race to Dubai gestegen naar de derde plaats. Belangrijker nog is dat Molinari veel Ryder Cup-punten vergaart; het is zijn doel om dit jaar weer het Ryder Cup team te halen.

Lucas Bjerregaard uit Denemarken (een slotronde 65) en titelverdediger Alex Noren uit Zweden (67) deelden de derde plaats. Justin Rose, Jon Rahm, Henrik Stenson en Sergio Garcia deden niet mee.

Joost Luiten miste vrijdag de cut. Zaterdag werd duidelijk dat Luiten opnieuw last heeft van zijn pols (lees hier meer). Ook de beste Belg, Thomas Pieters, haalde het weekend niet.

EindstandRace to Dubai: Joost Luiten is van de 16de naar de 22ste plaats gezakt.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Challenge Tour

Reinier Saxton, na dag drie tiende, is in de D+D REAL Czech Challenge op de gedeelde twintigste plaats geëindigd. Wil Besseling werd gedeeld 25ste in de wedstrijd op Golf & Spa Kunětická Hora en Darius van Driel gedeeld 55ste. Jurrian van der Vaart (+2), Lars van Meijel (+3) en Robbie van West (+6) misten de cut.

De nog maar 17 jaar oude Koreaan Minkyu Kim won het toernooi in Tsjechië. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis van de Challenge Tour.

Eindstand. Jaarranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}