De Bollé Bolt (links) en de Bollé Slate.
Beeld: Bollé.com

Alles op scherp met Bollé

23 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Dat je je goed moet insmeren als de zon schijnt is logisch, maar heb je weleens gedacht aan een goede zonnebril voor op de golfbaan?

Ryder Cup-partner Bollé heeft een aantal speciale golfzonnebrillen ontwikkeld voor veilig en goed zicht op de fairway. Het Franse 130 jaar oude merk, dat bekend werd met veiligheidsbrillen, wordt gedragen door spelers als John Daly en Gregory Bourdy. 

De glazen zijn speciaal ontwikkeld voor golf. Hoe dat zit? De blauwe gepolariseerde glazen (die UV-licht voor honderd procent tegenhouden) zorgen ervoor dat de reflectie van het zonlicht geabsorbeerd wordt. Eventueel hinderend weerkaatsend zonlicht (in het Engels glare genoemd) wordt tegengehouden, en dat is veel rustiger voor je ogen, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een green. Knijpen met je ogen is dus verleden tijd.

Rubberen kussentjes bij de neus en de uiteinden van de poten zorgen voor een fijne pasvorm en extra stabiliteit (bijvoorbeeld als je over de bal gebogen staat bij het putten). Dankzij een speciale coating zijn de V3-glazen waterafstotend en worden ze niet snel vet. 

Productinformatie

Prijs: Bollé Bolt Ryder Cup: € 149,- (links op afbeelding boven dit bericht)
Bollé Slate: € 99,- 

Meer weten? bolle.com

Lees meer over

Equipment