Van links naar rechts: #7, Rossie & Indianapolis.
Beeld: Odyssey Golf
De nieuwe EXO putterlijn van Odyssey Golf.
Beeld: Odyssey Golf.

Nog meer putters van Odyssey: EXO

16 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Eerder dit jaar lanceerde Odyssey al een flink aantal nieuwe modellen, namelijk de Red en Black O-Works putters. Volgens het puttermerk, dat onderdeel is van Callaway, was het nog niet genoeg, want met de EXO-lijn komen er weer drie mallets bij: de Rossie, Indianapolis en #7.

Wat is het?

Eerder dit jaar lanceerde Odyssey al een flink aantal nieuwe modellen, namelijk de Red en Black O-Works putters. Volgens het puttermerk, dat onderdeel is van Callaway, was het nog niet genoeg, want met de EXO-lijn komen er weer drie mallets bij: de Rossie, Indianapolis en #7

Wat is er nieuw?

Vergevingsgezindheid is de rode draad bij deze nieuwe putters, want ook voor putters geldt dat een stabieler hoofd zorgt voor extra stabiliteit en consistentie. Odyssey gebruikt verschillende materialen om het gewicht in de EXO putters zo ver mogelijk naar de zijkant te brengen. Net als in fairwaywoods en ijzers zorgt deze gewichtsverdeling namelijk voor meer moment of inertia (MOI), oftewel vergevingsgezindheid. Het middendeel van de putters is gesmeed van lichtgewicht 6061 titanium. De buitenkanten zijn gemaakt van het zwaardere 17-4 roestvrijstaal. Door deze aanpak is de #7 volgens Odyssey vijftig procent meer vergevingsgezind dan eerdere #7-modellen.

Odyssey heeft veel succes gehad met de White Hot Insert-technologie (gevoel en geluid) en Microhinge-technologie (snellere voorwaartse rol). In de EXO worden deze gecombineerd. “Onze Red-putters hebben de markt veranderd, terwijl de Black-putters tijdloos zijn. Nu hebben we een familie van supervergevingsgezinde ontwerpen waarin we de twee kleuren prachtig bij elkaar hebben gebracht”, aldus de beroemde putterbouwer Sean Toulon van Odyssey. 

Wat vinden wij?

Qua looks zijn we zeker enthousiast. Het gewichtbesparende aluminium is rood en contrasteert mooi met het zwart gekleurde staal. Wat betreft de prestaties: we hebben de EXO putters zelf nog niet in de handen gehad, maar op het eerste gezicht lijken de drie nieuwe mallets een mooie toevoeging aan de zeer grote catalogus. Odyssey kan met recht zeggen dat ze de #1 putter in golf zijn. 

De EXO putters zijn verkrijgbaar in de versies Face Balanced (voor spelers die weinig clubbladrotatie hebben in hun puttingstroke) en Toe Hang (meer clubbladrotatie). Het is dus belangrijk dat je je laat fitten om te bepalen welke versie het beste bij jouw puttingstroke.

Productinformatie

De EXO-putters zijn vanaf 18 mei te koop met shafts van 33, 34 of 35 inch. De #7 is ook verkrijgbaar in een linkshandige versie.

Prijs € 399

 Meer weten? www.odyssey.com

Lees meer over

Equipment