Lars van Meijel
Lars van Meijel op Morgado Golf Resort
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel wordt 28e in Portugal

13 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Lars van Meijel was de beste Nederlander in de wedstrijd van de Challenge Tour in Portugal.

Lars van Meijel speelde een sterke laatste ronde (68, -4) en klom naar de 28ste plaats. Hij eindigde op +1 na 72 holes. Daan Huizing werd gedeeld 35ste. Wil Besseling, vorige week knap tweede in Spanje, eindigde dit toernooi van de Challenge Tour als gedeeld 51ste. 

Darius van Driel (+5), Jurrian van der Vaart (+5), Reinier Saxton (+7) en Robbie van West (+7) misten de cut. Het toernooi op Morgado G&CC bij Portimao werd gewonnen door de Australiër Dimitrios Papadatos.

Besseling is met een 18de plaats de beste Nederlander op de Challenge Tour Rankings.

Eindstand.

European Tour

Het Rocco Forte Sicilian Open, een wedstrijd van de European Tour die ook meetelde voor de Challenge Tour, is gewonnen door Joakim Lagergren. In een play-off versloeg de Zweed Mike Lorenzo-Vera uit Frankrijk. Het is Lagergrens eerste overwinning op het hoogste Europese niveau.

Maarten Lafeber miste de cut in het met één miljoen euro gedoteerde toernooi op de Verdura Golf Club. Lafeber doet komende week mee aan de Belgian Knockout waarvoor hij een wildcard heeft gekregen. Joost Luiten doet ook mee aan het toernooi op Rinkven in België.

Eindstand. Race to Dubai (Luiten is 16de).

Amateurs

Romy Meekers is tweede geworden in het Irish Women's Open Championship op County Louth. In april werd ze 5de in de Copa Sotogrande. 

Eindstand.

Beelden van de slotdag van het Sicilian Open:

Loading the player...

Lees meer over

Challenge Tour European Tour