Eindhovensche
Grote vreugde bij Heren 1 van de Eindhovensche Golf
Beeld: EG

Haagsche H1 degradeert uit hoofdklasse

5 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Drama op de laatste speeldag van de hoofdklassecompetitie.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com. Hieronder staan de uitslagen van de wedstrijden in de hoofdklasse van 5 mei.

In elke hoofdklassepoule gaan de twee beste teams naar de kruisfinales (26 en 27 mei), de twee slechtste teams degraderen naar de eerste klasse. 

In de herenpoules was het zaterdag tot de laatste putts spannend. De Koninklijke Haagsche en de Eindhovensche waren in de problemen gekomen omdat ze dit jaar verrassend vaak verloren. Het nieuws in het kort: de Eindhovensche, in 2016 landkampioen, heeft zich op miraculeuze wijze weten te handhaven. De heren van de Koninklijke Haagsche daarentegen zijn gedegradeerd. Het is voor het eerst in de huidige opzet van de hoofdklassepoule dat de oudste club van het land minstens een jaar niet in de hoogste divisie zal spelen.

De kruisfinales voor de herenteams:
Broekpolder 1 - Noordwijkse 1
Noord Nederlandse 1 - Houtrak 1

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De Haagsche (Poule H2) had handhaving nog in eigen hand - zelfs de kruisfinales zaten er nog in - en moest daarvoor van De Pan winnen. Dat lukte niet, het werd 8-10 voor De Pan dat nog kans maakte op een plaats in de kruisfinale. Samen met De Merwelanden verdwijnt de Haagsche naar de eerste klasse.
De Noordwijkse werd poulewinnaar maar verloor op de laatste speeldag van Houtrak. Omdat Houtrak met 11-7 won, is de club uit Halfweg de tweede kruisfinalist in Poule H2. Houtrak was één partijpunt beter dan De Pan (dat dus met 10-8 won); de club uit Bosch en Duin heeft zich daarom net niet geplaatst voor de kruisfinales. Grevelingenhout overleefde een jaar hoofdklasse omdat de Haagsche niet won.
'Het was ongelooflijk spannend, dit heb ik nog nooit meegemaakt', zei routinier Frank van Hoof van Houtrak nadat de eindstand in de poule duidelijk was geworden. Houtrak werd in 2017 landskampioen.

In Poule H1 heeft de Eindhovensche zich op het nippertje gehandhaafd door met 10-8 te winnen van De Hoge Kleij. De Noord-Nederlandse (poulewinnaar) en Broekpolder (tweede) hebben de kruisfinales gehaald, de Hilversumsche en Prise d'Eau zijn gedegradeerd.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

In Poule D1 was vorige week al duidelijk dat de damesteams van De Pan en de Noordwijkse de kruisfinale zouden halen. In de topper tussen de twee teams op zaterdag won de Noordwijkse. De club uit Noordwijkerhout is met zes zeges poulewinnaar. Broekpolder en Zeewolde spelen volgend jaar een klasse lager. 

In de andere vrouwenpoule is de Eindhovensche poulewinnaar geworden met zes keer een zege. De Haagsche dames zijn tweede geworden. Vorige week was al duidelijk dat de Eindhovensche en Haagsche de kruisfinales gaan spelen. De Sallandsche en Hilversumsche zijn gedegradeerd.

De kruisfinales tussen de dames:
De Pan 1 - Eindhovensche 1
Noordwijkse 1 - Koninklijke Haagsche 1

Uitslagen hoofdklasse H1.

Op de Goyer:
Hilversumsche 1 - Broekpolder 1 7-11
De Hoge Kleij 1 - Eindhovensche 1 8-10
Prise d'Eau 1 - Noord Nederlandse 1 4-14

Uitslagen hoofdklasse H2.

Op Grevelingenhout:
Princenbosch 1 - De Merwelanden 1 12-6
Noordwijkse 1 - Houtrak 1 7-11
De Pan 1 - Koninklijke Haagsche 1 10-8

Uitslagen hoofdklasse D1.

Op Wouwse Plantage:
De Pan 1 - Noordwijkse 1 7-11
Noord Nederlandse 1 - Amelisweerd 1 10-8
Zeewolde 1 - Broekpolder 1 4-14

Uitslagen hoofdklasse D2.

Op de Sallandsche:
Houtrak 1 - Princenbosch 1 10-8
Rosendaelsche 1 - Koninklijke Haagsche 1 4-14
Eindhovensche 1 - Hilversumsche 1 15-3

Deel je foto's en avonturen met andere spelers via GOLF.NL (#ngfcompetitie).

}