Topamateurs bereiden zich voor op EK

19 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Van 27 t/m 30 juni wordt op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club het individueel Europees Amateur Kampioenschap gespeeld, een van de meest aansprekende internationale toernooien. GOLF.NL keek mee bij de voorbereiding van de spelers uit de NGF-selectie.

De eerste editie van het Europees Amateur Kampioenschap vond plaats in 1986 op de Eindhovensche Golf. In de 32 jaar die volgden is het toernooi uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze voor amateurgolfers. Onder de winnaars bekende namen en Ryder cup-helden als Sergio Garcia (1995), Rory McIlroy (2006) en Victor Dubuisson (2009). Eind juni wordt het 72 holes Strokeplay toernooi voor de tweede keer in Nederland gespeeld en de plaats van handeling is de Koninklijke Haagsche in Wassenaar. Er komen tien Nederlanders aan de start. 

Jerry Ji, Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar, Nordin van Tilburg, Peter  Melching, Stan Kraai, Vince van Veen, Philip  Bootsma, Pierre Junior Verlaar en Dario Antonisse. 

De eerste zeven spelers zijn geselecteerd door de NGF-coaches, Bootsma en Verlaar kwalificeerden zich aan de hand van hun positie op de wereldranglijst van de amateurs en Antonisse kreeg de wildcard van de Haagsche, zijn homecourse. 

Sterkste bezetting ooit

Het toernooi kent dit jaar de sterkste bezetting ooit. De laagst geklasseerde speler die zich aan de hand van de wereldranglijst kwalificeerde staat op plek 388. De toegang van dit door de European Golf Association georganiseerde toernooi is alle dagen gratis dus een ideale gelegenheid om toekomstige wereldtoppers aan het werk te zien. Klik hier voor meer info over het toernooi.   

Afgelopen week trainden de spelers van de NGF-selectie onder begeleiding van bondscoach Maarten Lafeber en de coaches Taco Remkes en Hayo Bensdorp (putten) een dag op de Haagsche om de baan vast te verkennen. Bekijk de video die GOLF.Nl maakte boven dit bericht.