Loading the player...
Tommy Fleetwood evenaarde de laagste score in het US Open ooit
Bron: Ziggo Golf

Brooks Koepka wint het US Open

18 juni 2018 Redactie GOLF.NL
De Amerikaan Brooks Koepka heeft zondag voor de tweede maal in zijn loopbaan het US Open gewonnen.

Brooks Koepka won de major vorig jaar op Erin Hills in Wisconsin, dit jaar was de titelverdediger de beste op Shinnecock Hills GC op Long Island. Hij is de zevende speler in de geschiedenis die het Open van Amerika twee jaar op rij wint. Koepka is op de wereldranglijst gestegen van plaats negen naar vier.

De laatste vijf majors zijn door Amerikanen gewonnen, Amerikanen die nog geen 30 zijn. Patrick Reed won de Masters van dit jaar, Justin Thomas het US PGA van 2017, Jordan Spieth The Open van 2017 en Koepka het US Open van 2017.

Tweevoudig major-winnaar Koepka, 28 jaar oud, was na dag drie een van de vier leiders, samen met landgenoten Dustin Johnson Daniel Berger en Tony Finau. Tommy Fleetwood kwam al binnen toen de leiders nog op de eerste negen waren. De Engelsman evenaarde met een 63 (-7) de laagste score in (een slotronde van) het US Open. Hij steeg ruim twintig plaatsen en was met +2 na 72 holes de leider in het clubhuis.

Het werd geen spannende finale van het US Open, het was alleen de vraag of Koepka voor Fleetwood zou eindigen. Dat lukte dankzij een ronde 68 (-2) met vijf birdies en drie bogeys. Koepka sloeg de bal dichtbij de vlag, putte sterk, en eindigde met +1 na vier ronden één slag voor Fleetwood.

Bij Johnson werkte de putter zondag niet en hij had 73 slagen nodig. De nummer 1 van de wereld werd derde. Masters-kampioen Patrick Reed eindigde door een slotronde in 68 slagen op de vierde plaats en Tony Finau werd met 72 slagen vijfde. Na Fleetwood waren Henrik Stenson en Tyrrell Hatton de beste Europeanen, ze werden gedeeld zesde. Justin Rose eindigde als gedeeld tiende.

Phil Mickelson zorgde zaterdag voor veel ophef door een regelovertreding (bekijk de video en lees hier meer). De 48-jarige Amerikaan speelde de laatste ronde in 69 slagen en eindigde op de gedeelde 48ste plaats. Rory McIlroy, Jordan Spieth, Jason Day, Jon Rahm en Tiger Woods behoorden tot de spelers die de cut misten in de tweede major van het seizoen.

Leaderboard. Video's van het US Open. Samenvatting van de slotdag van Ziggo Golf:

Loading the player...