Nog beter inklapbare trolleys

16 juni 2018 Redactie GOLF.NL
De nieuwe M-Serie van Motocaddy biedt golftrolleys met nog slimmer design. Dus ook geschikt voor een kleine kofferbak.

In 2013 lanceerde Motocaddy de M-Serie, de kleinste opvouwbare elektrische trolley op de markt. Vijf jaar later krijgen de trolleys een update, en je raadt het al: de M-Serie is nu nog makkelijker mee te nemen. Het volume van de trolleys is iets hoger, maar is door het slimme design beter opvouwbaar. Aan batterijvermogen heeft de nieuwe M-Serie niet ingeboet. Dankzij de nieuwe 24V-batterij, verkrijgbaar in een Standard of Extended versie, pers je nu nog meer holes uit de trolley.

‘De typen uit de M-Series zijn eenmaal opgevouwen 11% kleiner dan de trolleys van onze naaste concurrent’, zegt David Well, chairman van Motocaddy. ‘De batterij is kleiner en lichter, maar kan nog steeds opgeladen worden zonder deze uit de trolley te hoeven halen. Het aluminium frame heeft een simpel inklapsysteem waarbij het voorwiel onder het frame gevouwen kan worden’, aldus Well.

Extra's

Vanaf juli zijn de trolleys uit de M-Series verkrijgbaar in drie nieuwe modellen. Om te beginnen is er de M1, het goedkoopste model, gevolgd door de M3 Pro, een trolley met net wat meer extra’s. Denk dan aan extra informatie (afstand van je laatste drive, afgelegde kilometers per ronde en totaal) en een beter LCD-display. Met de M5 Connect, het vlaggenschip van de M-Series, is het mogelijk om op het scherm van de handgreep afstanden naar de green te krijgen. Dat gaat via een Bluetooth-verbinding met je smartphone en de gratis Motocaddy-app. Naast afstanden krijg je (als je dat wilt) ook notificaties op het scherm bij een bericht of gemiste oproep. Dankzij de ingebouwde USB-poort hoef je niet bang te zijn dat je telefoonbatterij leeg raakt.

Wat betreft de bediening, die nog steeds via de verstelbare handgreep gaat, is er weinig nieuws onder zon. Zoals we van Motocaddy gewend zijn hebben alle trolleys negen snelheden. Daarnaast zijn de M1 en M5 verkrijgbaar in een DHC (Down Hill Control) versie. Voor een meerprijs van 100 euro heb je dan een trolley die op zeer heuvelachtig terrein beter (en veiliger) zijn werk kan doen.

 Type trolley  Prijs
 M1 (Standaard lithium batterij)  € 799
 M1 (Extended lithium batterij)
 € 849
 M1 DHC (Standaard) 
 € 899
 M1 DHC (Extended) 
 € 949
 M3 Pro (Standaard) 
 € 849
 M3 Pro (Extended) 
 € 899
 M5 Connect (Standaard)
 € 949
 M5 Connect (Extended) 
 € 999
 M5 Connect DHC (Standaard)
 € 1049
 M5 Connect DHC (Extended) 
 € 1099

Lees meer over

Equipment