Romy Meekers
Romy Meekers
Beeld: Golfsupport.nl

Meekers en Ji aan de leiding in NK

8 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers heeft de eerste plaats overgenomen bij de dames in het NK Strokeplay.

Romy Meekers was tweede na de eerste ronde op de Drentse Golfclub De Gelpenberg, maar met 72 en 70 slagen (-2) voert de amateur van De Pan het klassement aan. Jennifer Sepers van Broekpolder, de leider na een 70 op de eerste dag, maakte vrijdag 75. Met +1 na 36 holes is Sepers tweede. Pasqualle Coffa van de Eindhovensche is derde met +2 (75-71). 

Bij de mannen is het na 36 holes dringen aan de top. Jerry Ji gaat aan kop met -5, een slag beter dan Nordin van Tilburg en Dario Antonisse. Ji en Van Tilburg tekenden in de tweede ronde allebei voor een fraaie 68. Antonisse, onlangs winnaar van het NK t/m 21 jaar, had met 69 een slag meer nodig. Kevin Reints is na 36 holes met -2 ook onder par en is alleen vierde. 

Op zaterdag worden ronde drie en vier van het NK Strokeplay gespeeld. 

Leaderboard dames en heren.

Winnaars in EK voor golfers met een beperking

Daphne van Houten is een van de winnaars in het EGA Championship for Golfers with Disability op Troia Golf Resort in Portugal. Ze werd eerste in het bruto klassement voor dames met de scores 79-80-79. Het verschil met de nummer twee was tien slagen. Tineke Loogman werd vijfde.

Het bruto klassement wheelchair is gewonnen door Richard Kluwen. Landgenoot Jurgen Boon werd tweede en Monique Kalkman derde. 

Eindstanden in de verschillende categorieën.

Nederlandse deelnemers aan het EK voor golfers met een beperking
Nederlandse deelnemers aan het EK voor golfers met een beperking

Lees meer over

Amateurs