Loading the player...
Beelden van dag 4 van het Italiaans Open
Bron: Ziggo Golf

Thorbjørn Olesen wint in Italië

3 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Dankzij een slotronde in 64 slagen heeft Thorbjørn Olesen het Italian Open op Gardagolf Country Club gewonnen.

De Engelsman Lee Slattery, die zaterdag maar 62 slagen nodig had, begon de slotdag als leider. Een ronde 67 (-4) was niet genoeg voor de zege, Slattery werd derde. 

Thorbjørn Olesen haalde Slattery in met een ronde in 64 slagen (-7) en won het toernooi, de tweede wedstrijd van de Rolex Series. De 28-jarige Deen, die eindigde op een totaal van -22, heeft nu vijf zeges geboekt op de European Tour. De zege in Italië op zondag levert € 1.000.377 op.

Bijna won de Italiaan Francesco Molinari weer in eigen land. Hij speelde de slotronde in 65 slagen en werd tweede met 21 onder par. Molinari won in 2006 en 2016.

Rafa Cabrera Bello werd vierde met -18. Lee Westwood klom met 63 slagen naar de vijfde plaats die hij deelde met onder anderen Graeme McDowell. Ian Poulter en Martin Kaymer werden gedeeld achtste. De Belg Thomas Pieters eindigde op de gedeelde 14de plaats. Miguel Angel Jiménez, die net als Westwood 63 maakte, werd ook 14de.

Volgende week staat de Shot Clock Masters in Oostenrijk op het programma.

Eindstand. Race to Dubai (de geblesseerde Joost Luiten is van de 22ste naar de 27ste plaats gezakt).

Met deze bunkerslag en putt op de 72ste hole bleef Olesen Molinari één slag voor.

Lees ook: De best gewaardeerde golfbanen in Italië.

Challenge Tour

Jurrrian van der Vaart en Daan Huizing zijn in de Swiss Challenge in de middenmoot geëindigd. Door een slotronde 71 (par) werd Van der Vaart gedeeld 33ste. Hij was na twee dagen gedeeld negende. Daan Huizing maakte zondag ook 71 en werd gedeeld 41ste. Robbie van West en Maarten Lafeber misten vrijdag de cut op Golf Sempachersee.

Eindstand.

Op de jaarranglijst is Wil Besseling 23ste en daarmee de beste Nederlander.

Lees meer over

European Tour Challenge Tour