De PING i500 en i210 ijzers.
Beeld: PING

PING lanceert twee nieuwe ijzers: i210 en i500

28 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Met de komst van de i210 en i500 kun je bij PING niet meer uit zes, maar uit acht verschillende ijzers kiezen. De laatste twee toevoegingen hebben strakke looks, maar ook flink wat technologie in huis.

'Met de lancering van de i500 en i210 ijzers bieden we twee duidelijk verschillende technologieën om golfers nog meer opties te geven', zegt John K. Solheim, president van PING. 'De i500 levert ongelofelijke afstanden en een opzienbarend hoge balvlucht. Met de i210 hebben we ons gericht op het ontwerpen van een ijzer die zacht aanvoelt, alsof je door boter gaat, en waarmee je precies kunt zijn naar de vlag.' 

i500

De i500 lijkt in veel opzichten op de G700 ijzer, alleen is de i500 wat kleiner in een muscle-back (blade) ontwerp. Het grootste nieuws is dat de i500 ijzers gesmeden (forged) zijn. Het clubblad van maraging staal is bevestigd aan een roestvrij stalen body voor extra flexibiliteit en dat levert volgens PING een hogere balsnelheid op. De ballen komen met minder spin van het clubblad af, maar dat wordt gecompenseerd door de hoge balvlucht waardoor de bal alsnog snel stil ligt. De i500 ijzers hebben minder offset en een typische look die past bij blades.    

i210

De i210, de opvolger van de i200 (in de tas van o.a. Lee Westwood & Tyrrell Hatton)), is ook compact, maar is niet gesmeed en opgebouwd uit meerdere materialen. Het clubhoofd is gemaakt van 431 roestvrijstaal en heeft achter de cavity - PING noemt het een 'tuning port'- een insert van polymeer. Deze insert, die een flink stuk groter is geworden vergeleken met de insert in de i200, zorgt voor een zacht gevoel. Branden Stone had de ijzer-3, 4 en 5 uit de i210-lijn in zijn tas tijdens zijn zege in het Schots Open. 

De zool van de i210 heeft meer bounce en is wijder dan die van de i500. Dit zorgt voor iets meer vergevingsgezindheid als je de bal iets te 'dik' raakt. 

Kortom: als de i500 meer gericht is op afstand (in een 'blade' jasje), dan is de i210 vooral gericht op de serieuze speler die niet zoekt naar extra afstand, maar wel meer precisie. 

De i500 en i210 ijzers zijn afgewerkt met een hydropearl chrome 2.0 finish voor betere prestaties uit de rough en in de regen. Er zijn aardig wat standaard graphite en stalen shafts zonder meerprijs verkrijgbaar. Kijk op www.pinggolf.com voor de opties.

Retro of Power?

Net als bij andere recente releases kan je kiezen uit drie verschillende soorten loft. Zo is het bij de i500 en i210 mogelijk om naast standaard lofts te kiezen voor PowerSpec lofts, wat betekent dat lofts 1 tot 1.5 graad lager zijn dan gewoon. Als je al aardig wat spin slaat en wel wat extra afstand kan gebruiken is dit een goede optie. Daarnaast kan je ook kiezen voor precies het tegenovergestelde, namelijk RetroSpec, waarbij de lofts door de set met 1 tot 1.5 graden zijn verlaagd. Dit is een typisch voorbeeld van iets wat je alleen kunt bepalen als je naar een fitting gaat. 

Specificaties i500
3-9, PW, UW
Stalen shaft: €185 per ijzer
Graphite shaft: €199 per ijzer 

Specificaties i210
3-9, PW, UW
Stalen shaft: €150 per ijzer
Graphite shaft: €162 per ijzer 

Meer weten? www.pinggolf.com


Lees meer over

Equipment