Loading the player...
De hoogtepuntren van de slotdag op Carnoustie.
Bron: Ziggo Sport

Nagenieten van The Open op Carnoustie

23 juli 2018 Redactie GOLF.NL
De slotdag van het 147ste Open Championship op Carnoustie Golf Links was er een om in te lijsten. Naast een dolblije Francesco Molinari waren er veel andere mooie momenten in het derde major van het jaar. GOLF.NL zet er een aantal op een rij om nog even na te genieten.

Bekijk boven dit bericht de hoogtepunten van Ziggo Sport. Klik hier voor het verslag van dag 4. 

Om te beginnen een heel mooi kijkje achter de schermen tijdens de laatste ronde. Zo zie je Bernhard Langer (05:57) vanaf het balkon toekijken en maakt Tony Finau (die gedeeld 9de werd) nog even een laatste foto van de mooie taferelen op de slothole: 

Natuurlijk zijn er heel veel collega's die Molinari via Twitter feliciteren met zijn eerste major:

Hoe gaat Molinari zijn overwinning vieren?
Dat Carnoustie zondag in de stevige wind extreem moeilijk was blijkt uit deze top-5 'fails':


Er waren ook heel veel mooie slagen, bijvoorbeeld de waanzinnige slag van Tiger op de 10de uit de fairwaybunker:

 

Eddie Pepperell, die van een glaasje wijn houdt, baarde opzien (zelfs NU.nl vond het nieuwswaardig) met de volgende bekentenis:

De Ierse komediant Conor Moore ging viral met zijn impressies van een aantal topspelers. In zijn laatste filmpje reageren de toppers op hun prestaties in The Open:


De imitaties van Moore aan het begin van The Open:

Tiger Woods sloeg zondag op hole 11 na een slechte drive zijn approach ver links het publiek in. Hij raakte daarbij de nietsvermoedende toeschouwer Colin Hauck, die het moment met zijn telefoon vastlegde(!) en via Twitter met de wereld deelde:

Naast een mooi filmpje kreeg Hauck een handschoen met handtekening en een handdruk van Woods, die de hole overigens met een dubbel-bogey verliet.


In 2019 - van 18 t/m 21 juli - wordt The Open gespeeld op Royal Portrush in Noord-Ierland. Wij kunnen niet wachten: