Een goede 4de plaats voor Daan Huizing op de Challenge Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Goed slot Huizing in Frankrijk

22 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Met een goede ronde 67 (-4) is Daan Huizing vierde geworden in Le Vaudreuil Challenge op de Challenge Tour.

Huizing begon het toernooi met een ronde boven par (+2), maar speelde de laatste 54 holes uitstekend in -13 om met een totaal van -11 gedeeld vierde te worden. Op zondag tekende de Soestenaar voor zes birdies en twee bogeys.

'De start van het toernooi was matig', zei Huizing zondagmiddag. 'Na twee gemiste cutts wilde ik het tij graag keren. Gelukkig kon ik vrijdag een goede tweede ronde neerzetten. Heb wat verbeteringen in mijn routine kunnen aanbrengen. Ben iets vlotter gaan handelen en daar heb ik deze week goed aan vast kunnen houden. Gister speelde ik heel erg goed, alles recht van de tee. IJzers waren niet perfect waardoor ik niet heel veel kansen kreeg. Vandaag was geen geweldige dag, een beetje van alles wat. Af en toe moeilijke momenten maar ook goede kansen gecreëerd. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn progressie en dit goede resultaat. Ook onder druk op het einde was het vandaag goed. Veel positieve dingen dus en een mooie sprong op de ranking. Nu op naar Oostenrijk volgende week', aldus Huizing die bijna tienduizend euro verdiende en nu 23ste staat op de ranglijst. Aan het eind van het seizoen krijgen de beste 15 spelers een kaart voor de European Tour.

Net als de gehele golfwereld houdt Huizing ook goed in de gaten wat er op Carnoustie gebeurt. 'Het is ongeveer vijf uur rijden naar huis, maar ik heb nu de radio opstaan van The Open', zei Huizing rond 17 uur vanuit de auto. 'Mooi om naar te luisteren met Tiger die in de race is. Voor mij was het vandaag in ieder geval ook een mooi resultaat', aldus de professional over zijn eigen week en de 4de plaats. 


Richard McEvoy bleef met -18 Steven Tiley twee slagen voor om de zege in Le Vaudreuil op te eisen.

Uitslag.

Jaarranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}