Winnaars Anouk Sohier (Nederland) en Sadom Kaewkanjana (Thailand)
Beeld: Bert van der Toorn
In de landenwedstrijd won het Nederlandse team: Benjamin Reuter, Mike Toorop en Kiet van der Weele
Beeld: Bert van der Toorn
De landenwedstrijd werd gewonnen door het meisjesteam uit Thailand: Kan Bunnabodde, Kultida Pramphun en Napabhach Boonin
Beeld: Bert van der Toorn

Oranje boven op Tox en Antwerp

21 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Anouk Sohier heeft op Toxandria het Zwitserleven Dutch Junior Open gewonnen. Bij de jongens werd Kiet van der Weele tweede. Pasqualle Coffa won op Royal Antwerp het Belgisch Amateur voor dames. In dit kampioenschap werd Philip Bootsma tweede bij de mannen.

Dutch Junior Open

Anouk Sohier komt uit Breda maar speelt voor de Koninklijke Haagsche. Ze won de 34ste editie van het prestigieuze jeugdtoernooi overtuigend. Met de scores 72-70-68-69 (-9) was het verschil met de nummers twee was vier slagen. Als winnaar heeft Sohier een wildcard veroverd voor het South African Women’s Open. 

Marloes van den Brink werd gedeeld achtste in het jaarlijkse jeugdtoernooi op Golfclub Toxandria in Molenschot. Anne Sterre van den Dungen eindigde als 15de, Lizzy Peeters als gedeeld 18de en Judith van der Voort als 20ste.

Bij de jongens stond Kiet van der Weele na drie ronden bovenaan. Maar zijn totaal van -15 (73-65-68-67) was niet goed genoeg om te winnen en een wildcard te veroveren voor het KLM Open in september. De winnaar bij de jongens werd Sadom Kaewkanjana uit Thailand die met een slotronde 65 (-7) op -17 uitkwam. 

Deze Nederlandse jongens eindigden in de top 20:

T6 Mike Toorop, Benjamin Reuter
8 Bob Geurts
T9 Piet Hein Bakkenes
T11 Thom Hoetmer
16 Koen Kouwenaar
T18 Mats Markovits

Acht andere Nederlanders haalden de cut maar eindigden buiten de top 20.

De landenwedstrijd werd gewonnen door het meisjesteam uit Thailand bestaande uit Kan Bunnabodde, Kultida Pramphun en Napabhach Boonin. Bij de jongens won het Nederlandse team: Kiet van der Weele, Benjamin Reuter en Mike Toorop.

Eindstand.

Belgisch Amateur

Pasqualle Coffa van de Eindhovensche won zaterdag het Belgian International Ladies Amateur Championship. Met 74, 71, 66 en 72 slagen (-5) won ze met één slag verschil. 
Joan van Waetermeulen werd elfde in het dameskampioenschap op Royal Antwerp GC.

Bij de mannen is Philip Bootsma van GC Houtrak tweede geworden. Met -14 was het verschil met de winnaar, de Belg Yente Van Doren, één slag. Berry Jole eindigde ook in de top 10, op de gedeelde achtste plaats.

Eindstand.

ProGolf Tour

Een goed resultaat van Max Albertus op de ProGolf Tour: in de Zell am See- Kaprun Open op G&CC Leipzig is hij met één slag meer dan de winnaar gedeeld derde geworden. 

Eindstand. Order of Merit.

Bekijk ook de video: Talenten uit Azië, geen school maar golf.

 

 

Lees meer over

Amateurs