Hoogtepunten ronde 1 van het Brits Open

Kisner (-5) leidt The Open

19 juli 2018 Redactie GOLF.NL
De Amerikaan Kevin Kisner gaat aan de leiding na dag 1 van The Open op Carnoustie Golf Links. Vroeg op de dag tekende de 34-jarige professional voor een ronde 66 (-5). Hij heeft daarmee een voorsprong van een slag op een viertal achtervolgers.

Er werd goed gescoord in de eerste ronde op de harde, uitgedroogde baan van Carnoustie in Schotland. De Amerikaan Kevin Kisner ging vroeg op de dag rond in 66 slagen (-5). Aan het eind van de lange dag bleek het genoeg om als leider dag twee in te gaan. 

Kisner maakte een eagle, vier birdies en een bogey. Erik van Rooyen uit Zuid-Afrika bracht in de ochtend een scorekaart met 67 (-4) slagen binnen: vijf birdies en een bogey. Tony Finau en Zander Lombard kwamen ook tot -4 en delen samen de tweede plaats. 

Jon Rahm en Rory McIlroy zijn goed gestart met een ronde in 69 (-2) slagen. De Belg Thomas Pieters is de derde major van het jaar ook goed begonnen. De Belgische longhitter, die op de 362 meter lange hole één op de green sloeg, ging rond in 70 slagen. 

Tiger Woods stond lang onder par maar bracht uiteindelijk een ronde level par binnen. Hij staat daarmee op de 32ste plaats naast spelers als Jason Day en Adam Scott. Titelverdediger Jordan Spieth maakte 72 (+1) op de eerste dag van de 147ste editie van The Open. 

Er waren ook topspelers die een mindere dag kenden. Zo liet Dustin Johnson een 76 (+5) noteren en kwam Sergio Garcia in zijn openingsronde niet verder dan een 75 (+4). Nicolas Colsaerts tekende voor een 79 (+8). 

Leaderboard.

Televisie: Ziggo Sport Golf do en vr 07:30 - 21:30 za 11:00- 21:00 zo 10:00 – 20:00. Het Brits Open wordt ook heel wat uren op het open kanaal van Ziggo uitgezonden, kijk hier. De BBC zendt alle dagen om 21.00 uur hoogtepunten uit.

Op het einde van deze video slaat Sergio Garcia de bal uit het water:

De hoogtepunten in de ochtend.

Phil Mickelson, die op de oefendagen veel aandacht trok met zijn flopshots, ging donderdag rond in 73 slagen.