Loading the player...
Bron: GOLF.NL

Saxton 42ste / Stone wint Schots Open

15 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Een 42ste plaats voor Reinier op de Challenge Tour in Tsjechië en een zege voor Brandon Stone op de European Tour.

Italian Challenge, Challenge Tour

Reinier Saxton was de enige Nederlander die de cut haalde op Is Molas Resort. Na dag drie stond hij vrijwel onderaan in het klassement maar door een slotronde 65 (-6) werd het een gedeelde 42ste plaats. Wil Besseling, Lars van Meijel, Maarten Lafeber, Daan Huizing en Robbie van West haalden het weekend niet.

De winnaar in Italië was de 27-jarige Zweed Sebastian Soderberg. Het is zijn tweede zege op de Challenge Tour. 

Op de jaarranglijst is Wil Besseling nog steeds de beste Nederlander. Besseling is 31ste en Daan Huizing 32ste. Reinier Saxton is net als vorige week nummer 42.

Eindstand. Jaarranglijst

Schots Open, European Tour

Brandon Stone uit Zuid-Afrika heeft zondag dankzij een prachtige slotronde 60 (10) het Scottish Open gewonnen. Het totaal van Stone op Gullane GC: twintig onder par. De Engelsman Eddie Pepperell, die 64 maakte, werd tweede met vier slagen meer. Thomas Pieters, Ryan Fox en Rickie Fowler werden gedeeld zesde en onder anderen Justin Rose en Tyrrell Hatton eindigden op de negende plaats.

Eindstand. Race to Dubai (de geblesseerde Joost Luiten is gezakt van de 39ste naar de 45ste plaats.) Video van dag vier:

Loading the player...

Alps Tour

Lars Keunen is afgelopen zaterdag gedeeld vierde geworden in het Fred Olsen Alps de La Gomera. Davey Porsius (11de) is de beste Nederlander op de jaarranglijst. Daarna volgt Keunen, die 16de is.

Eindstand. Order of Merit.

Pro Golf Tour

Dylan Boshart was zaterdag met een gedeelde achtste plaats de beste Nederlander in de Gut Bissenmoor Classic. Op de jaarranglijst is Max Albertus de beste Nederlander, hij is 16de. In de Gut Bissenmoor Classic werd Albertus 16de.

Eindstand. Order of Merit.

Frans Open voor senioren

Bart Nolte heeft weer een grote internationale zege behaald. De speler van de Haagsche won op Golf De Grenoble Charmeil het Internationaal Frans Amateur voor senioren. 

Eindstand.