Topjeugd op Toxandria

11 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Volgende week wordt op Golfclub Toxandria het Zwitserleven Dutch Junior Open gespeeld, de 34e editie van dit prestigieuze toernooi voor internationale toptalenten.

De eerste editie van het Zwitserleven Dutch Junior Open werd gespeeld in 1984. Anno 2018 is het toernooi voor talenten tot 21 jaar niet meer weg te denken van de internationale speelkalender. Bekende golfers als Joost Luiten, Masters-winnaar Danny Willet, Martin Kaymer, Justin Rose, Ryder Cup-captain Thomas Bjorn en Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel speelden dit toernooi in het verleden. Dit jaar komen er van 18 t/m 21 juli tachtig jongens en veertig meisjes aan de start op Toxandria. Het deelnemersveld is heel sterk met spelers uit meer dan twintig verschillende landen zoals Schotland en Engeland maar ook Thailand en China. Bij de jongens is Stephan Laird uit Engeland de laagste handicapper met +5. Sadom Kaedkanjana uit Thailand is als nummer 18 op de wereldranglijst van de amateurs ook een van de topfavorieten. Belangrijke Nederlandse troeven zijn Koen Kouwenaar en Kiet van der Weele. De gemiddelde handicap van de spelers is +0.8. De winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open krijgt ook dit jaar een wildcard voor het KLM Open in september.

Meisjes 

Bij de meisjes is de gemiddelde handicap al net zo indrukwekkend: +0.3.  Sophia Garcia uit Parguay is met handicap +3.5 op papier de sterkste speler. Maar de concurrentie is groot, ook van Nederlandse talenten als Anouk Sohier (+2.0) en Lauren Holmey (+1.3). De winnaar bij de meisjes kan ook een prachtige prijs tegemoet zien: een wildcard voor het South African Women’s Open. Het Zwitserleven Dutch Junior Open is alle dagen vrij toegankelijk voor publiek en er is ruime parkeergelegenheid

Kijk voor meer info op www.junioropen.nl.

Kijk in de Player boven dit bericht naar een reportage over het Zwitserleven Dutch Junior Open 2017


}