De nieuwe Scotty Cameron Select lijn bestaat uit 7 modellen.
Beeld: Scotty Cameron
Newport
Beeld: Scotty Cameron
Newport 2
Beeld: Scotty Cameron
Newport 2.5
Beeld: Scotty Cameron
Newport 3
Beeld: Scotty Cameron
Fastback
Beeld: Scotty Cameron
Laguna
Beeld: Scotty Cameron
Squareback
Beeld: Scotty Cameron

Scotty Cameron lanceert nieuwe Select putters

29 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Voortbordurend op de lange traditie van prestatie en design in een gefreesd putterhoofd, komt dé putterbouwer van Titleist - Scotty Cameron - met nieuwe modellen voor de populaire Select lijn.

Wat is het?

De putters uit de lijn voor 2018, die bestaat uit zeven verschillende modellen (bekijk de afbeeldingen in de carrousel boven dit bericht), zijn uitgerust met 'face inlays' van 303 roestvrijstaal (Newport, Newport 2, Newport 2.5, Laguna) of 6061 aluminium (Newport 3, Squareback, Fastback). De clubhoofden zijn bij alle modellen gemaakt van roestvrij staal. Tot zover niks nieuws, want deze face inlays werden ook gebruikt in de lijn uit 2016. De gebieden waar 'Scotty' wel verbeteringen heeft aangebracht zijn Sight, Sound & Sole.

Wat is er nieuw?

Sight - De toplines van alle Select modellen zijn verdund met een nog rondere radius. Randen en hoeken zijn nog wat scherper en strakker gemaakt voor een nog 'cleane' look bij adressering.

Sound - Voor een beter geluid en gevoel is het materiaal dat de face inlay verbindt met het putterhoofd aangepast. Dat zorgt voor 30% minder vibraties en een nog zachter gevoel als je de bal raakt. 

Sole - Het evenwichtspunt van de zool van de Select putters is aangepast. Er is rekening gehouden met het gewicht van de shaft, grip en offset om te zorgen dat de putter bij adressering loodrecht staat en perfect staat opgelijnd.

Wat vinden wij?

Het kiezen van een putter is iets heel persoonlijks, maar wij kennen weinig golfers die niet warm worden van het gevoel en de looks van een Scotty Cameron. Wat veel golfers aanspreekt is de degelijkheid. Echt grote revolutionaire aanpassingen (het meest opvallende aan deze lijn is waarschijnlijk de terugkeer van de populaire Laguna) bij de lancering van een nieuwe Scotty-lijn zijn er eigenlijk nooit, en dat is met de nieuwe Select putters voor 2018 niet anders. Wat je wel krijgt - als je bereid bent om te investeren - is vakmanschap en feedback van tourspelers. 'Ik ben met de Select-lijn op het punt beland dat ik hyper gefocussed ben op de kleinste details', zegt Cameron. 'Tourspelers letten op dingen die de meeste mensen niet zien, maar die details kunnen een groot verschil maken in hoe een putter presteert.'

Productinformatie

De nieuwe Scotty Cameron Select putters zijn vanaf 30 maart verkrijgbaar.

€ 449

Meer weten? www.scottycameron.com


Lees meer over

Equipment