Loading the player...
Hoogtepunten dag 2 Omega Dubai Desert Classic.
Bron: Ziggo Sport

Huizing door in Dubai, Luiten naar huis

27 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten eindigde zijn tweede ronde van de Dubai Desert Classic met twee birdies maar miste toch de cut. Daan Huizing speelde vanochtend vroeg zijn tweede ronde en bleef met -5 na 36 holes net wel aan de goede kant van de streep.

(update)

Met nog twee holes te spelen in ronde twee van de Dubai Desert Classic stond Joost Luiten op -2 en was de cut ver weg. Met birdies op de korte par-4 17de en de par-5 18de hole van de Emirates GC gaf hij zichzelf toch een kans de cut te halen. Luiten stond na een tweede ronde in 69 (-3) slagen op -4, maar dacht na afloop dat het uiteindelijk een slag te veel zal zijn. 'De spelers die morgenochtend vroeg hun tweede ronde gaan afmaken (vanwege mist was er vanochtend bijna drie uur vertraging) hebben waarschijnlijk ideale omstandigheden zonder wind. Daarom vrees ik dat de cut naar -5 gaat.’ Luiten kreeg vandaag gelijk te krijgen, want vandaag in de ochtend schoof de lijn inderdaad op naar -5. 

Huizing -5

Daan Huizing bleef daardoor nog net aan de goede kant van de score. De tweede Nederlander in het veld startte de tweede ronde op hole 10 en maakte drie birdies op zijn eerste drie holes. Daarna volgden allemaal pars. Huizing stond op -6 toen hij zijn ronde vanwege de invallende duisternis moest staken. Hij begon vandaag met een putt voor par van een meter of vier op hole 6. 'Ik had die putt kunnen spelen maar het werd al aardig donker dus ik heb er voor gekozen morgenochtend verder te gaan. Als ik weer fris ben en de greens weer strak gemaaid moet ik die putt gewoon maken. Ik speelde vandaag heel erg goed maar heb veel te veel kansen laten liggen, voor mijn gevoel had ik op -10 kunnen staan. Hopelijk gaan de putts morgen wel vallen', zei hij gister. Huizing miste evenwel de putt, maar maakte daarna geen fouten meer, zodat hij nog twee dagen meedoet.

Aan kop na twee volledig gespeelde ronden gaat Rory McIlroy met -15 aan de leiding voor onder anderen Jamie Donaldson die na de prachtige 62 van donderdag gister tot 69 slagen kwam. 

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}