Golfbaan Het Langeloo
Golfbaan Het Langeloo

'Baan te huur aangeboden': hoe zit dat?

10 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Je eigen golfbaan kopen of huren? Dit is je kans ...

Op de website van de NVG lazen we dat Golfbaan het Langeloo 'te huur wordt aangeboden'. Hoe zit dat, vroegen we ons af. We vroegen het aan de eigenaar.

De 9-holes par-3 baan ligt in Haaksbergen, ten zuiden van Hengelo en Enschede. De baan is eigendom van Freek Kokos. 'Te huur aangeboden?' Daarmee bedoelt hij dat de baan te koop is maar dat hij ook open staat voor een huurconstructie met een exploitant.

'Wij waren niet de eerste eigenaar maar een compagnon en ik hebben de baan in 1999 gekocht', vertelt Kokos. 'Mijn compagnon is helaas op jonge leeftijd overleden en ik zelf word een dagje ouder. Daarom staat de baan al een een tijdje te koop. Maar de golfbaan kan ook gehuurd worden, inclusief clubhuis en alle roerende goederen. Het is een ideaal project voor een golfpro met partner.' 

Het gaat prima met de Twentse baan, er speelt een actieve vereniging op en er staat een mooi nieuw clubhuis. Kokos zoekt gewoon een koper of huurder. 'De baan verkopen is nog niet gelukt maar we hebben een slechte tijd achter de rug. De tijden zijn iets beter nu, we zijn uit de recessie.' 

Sinds Kokos in december heeft gemeld dat de baan te koop óf te huur is, heeft hij enkele telefoontjes van belangstellenden gehad.Dus wie interesse heeft moet er mogelijk snel bij zijn.

De par-3 parkbaan bestaat sinds 1995 en is ontworpen door Alan Rijks. In het begin telde de baan zes holes, sinds 2010 negen. De baan is qualifying: spelers kunnen er handicapronden spelen. Elke hole heeft twee tees en de lengte van de holes varieert tussen de 85 en 140 meter.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met eigenaar Freek Kokos: 06-54970970 of mail

Links: Golfbaan Het Langeloo; Het Langeloo op Leadingcourses.com. Bekijk hieronder luchtbeelden van de baan.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}