Tiger Woods in de Hero World Challenge
Tiger Woods in de Hero World Challenge
Beeld: Getty Images

Woods begint seizoen op Torrey Pines

5 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods heeft donderdag bekendgemaakt dat het Farmers Insurance Open in januari zijn eerste wedstrijd in 2018 wordt.

Het Farmers Insurance Open op Torrey Pines in San Diego begint op 25 januari. Het is bijna elk jaar de eerste wedstrijd van het jaar van Tiger Woods - als hij fit is. En Woods is weer fit. Hij maakte vorige maand een comeback in de Hero World Challenge. De voormalige nummer 1 van de wereld werd gedeeld negende van de 18 deelnemers. Onder hen waren acht spelers uit de top 10 van de wereld.

Woods maakte op zijn 42ste verjaardag al bekend dat hij in februari in het Genesis Open speelt, ook een wedstrijd van de PGA Tour. Dit toernooi wordt gespeeld van 15 tot 18 februari op de Riviera Country Club bij Los Angeles. Tigers stichting voor het goede doel is organisator van het toernooi en Woods is gastheer op Riviera. 

Tiger won het Farmers Insurance Open op Torrey Pines zeven keer en in 2008 won hij op Torrey Pines het US Open. Dat was zijn 14de en laatste zege in een major.

In 2017 kampte Woods met rugproblemen en in april 2017 werd hij aan zijn rug geopereerd. Eind december zei Woods dat hij optimistisch is over zijn fysieke toestand en zijn spel: 'Ik probeer sterk genoeg te worden zodat ik werkdruk aankan. Ik zou heel graag een volledig schema draaien in 2018. Ik moet blijven werken aan mijn lichaam en spel.'


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}