De M3-driver
De M3-driver
De M4-driver
M4-fairwaywood
De M4-rescue

De M3- en M4-ijzers en metalwoods

3 januari 2018 Redactie GOLF.NL
TaylorMade heeft de nieuwe M3- en M4-stokken gepresenteerd.

Wat is het?

Op dezelfde dag zijn de M3- en M4-houten gepresenteerd, inclusief drivers, en de M3- en M4-ijzers. De M3's zijn de opvolgers van de M1, de M4's de vervangers van de M2.

Wat is nieuw?

Bij de drivers is afscheid genomen van wit, een zilveren uitstraling is er voor in de plaats gekomen.

De nieuwe M3- en M4-driver onderscheiden zich door een 'Twist Face'. Het slagvlak is 'twisted' (gedraaid), het blad kromt dus net wat anders dan bij traditionele drivers. 

Bij elke traditionele driver is het slagvlak licht gekromd want dat maakt de stok enigszins vergevingsgezind bij misslagen (ballen geraakt op de teen of hiel). Maar TaylorMade heeft data van robots en mensen bekeken en denkt dat de traditionele kromming niet optimaal is, een Twist Face zou vergevingsgezinder zijn. 

Volgens TaylorMade is de traditionele vergevingsgezinde kromming van het driver-clubblad te veel gebaseerd op de golfvaardigheden van robots. Die krijgen bij testen de opdracht om de bal niet op de sweet spot te raken, maar de robots slaan dan wel met een recht clubblad. Bij mensen - die de sweet spot raken of missen - is het clubblad vaak open of gesloten op het moment van impact. Het Twist Face-blad houdt daar rekening mee volgens TaylorMade en het zou bij ballen die hoog op de teen geraakt worden tot minder hooks moeten leiden, en bij ballen die laag op de hiel geraakt worden tot minder slices. 

De M3-driver heeft verder een sleuf met de naam Y-track. De speler kan hierin gewichtjes zo verplaatsen dat een fade of een draw bevorderd wordt. In de zool zit een Hammerhead Slot dat de balsnelheid zou vergroten. De M4 heeft geen Y-track en is daarom iets goedkoper, maar de M4 heeft verder dezelfde technologische snufjes als de M3.

De M3-fairwaywoods en -hybrides hebben volgens TaylorMade een verbeterd 'moveable weight system' (aanpasbaar gewichtssysteem) waarmee je draws of fades kunt bevorderen. De M4's hebben een iets dunner clubblad dan de M2 wat bij mishits voor meer balsnelheid en afstand zou zorgen. Het geluid is anders dan bij de M2.

In de M3- en M4-ijzers is gebruik gemaakt van een nieuwe technologie die Ribcor wordt genoemd. Het zou voor een betere energieoverdracht zorgen, dus voor meer balsnelheid en afstand. De M3's zijn bedoeld voor betere ijzerspelers, de M4's zijn vergevingsgezinder.

Wat vinden wij?

Eerst zien en dan geloven. Maar de Twist Face-technologie zou wel eens baanbrekend kunnen zijn. TaylorMade heeft gekeken hoe mensen (recreatiespelers) slaan - en niet naar robots die de bal niet in het midden raken maar verder behoorlijk perfect zijn.

Productinformatie

Bekijk foto's van de producten in de carrousel boven deze tekst. Alle clubs zijn vanaf 16 februari 2018 verkrijgbaar. Prijzen:

M3-driver €579
M3-fairway €349
M3-rescue €299

M4-driver €449
M4-fairway €279
M4-fairway €229

M3-ijzers (ij-3 tot SW) staal €1.049, graphite  €1.249
M4-ijzers (ij-4 tot LW) staal €899, graphite €999

Meer weten? taylormadegolf.eu.
Lees meer over

Equipment