European Championships

Teamgolf in European Championships

2 januari 2018 Redactie GOLF.NL
In 2018 staat een nieuw groot Europees sportevenement op de sportkalender: de European Championships. Golf is onderdeel van deze kampioenschappen; de European Tour en Ladies European Tour ondersteunen het evenement.

In Glasgow en Berlijn wordt in een periode van twee weken een EK atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, triatlon en golf gehouden. Dat gebeurt in Berlijn en Glasgow tussen 2 en 12 augustus 2018. 

De European Championships zijn een initiatief van de Europese bonden (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, triatlon) en van de European Tour, Ladies European Tour en EBU (European Broadcasting Union). Het EK is bedoeld als tegenhanger van de European Games (de Europese Spelen), dat georganiseerd wordt door de Europese olympische Comités en waarin atletiek, wielrennen, roeien, zwemmen, triatlon en golf weinig of niet aan bod kwamen of komen. De Europese bonden hopen hun sporten te promoten in het nieuwe EK. Met de EBU als partner van het multisportevenement is verzekerd dat de wedstrijden gratis te zien zijn in alle Europese landen. 

2018 is dus een Ryder Cup-jaar én het jaar van de eerste golfwedstrijden van de European Championships. De EK atletiek worden gehouden in Berlijn, de andere EK's in Glasgow. Golf (de European Golf Team Championships) wordt gespeeld op de PGA Centenary Course van Gleneagles (waar ook de Ryder Cup van 2014 is gespeeld).

Op Gleneagles zullen mannenteams, vrouwenteams en gemengde teams matchplay-wedstrijden spelen in het Men’s Team Championship, Women’s Team Championship en een uniek Mixed Team Championship. De beste 16 Europese golflanden mogen elk twee mannen en twee vrouwen afvaardigen. Hoe en wanneer dat precies wordt bepaald, is nog niet bekendgemaakt.

De verwachting is dat meer dan 4.500 atleten aan de European Sport Championships meedoen. Editie twee van het EK wordt gehouden in 2022. Meer informatie: europeanchampionships.com.