GOLF.NL Regelquiz #6

Test je kennis van golfregels en win!

23 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Ken je de golfregels allemaal nog? Doe mee (bekijk de video) en maak kans op een prijs! Aflevering #6.

Let op: dit artikel behandelt de oude regels. Ga voor de nieuwe golfregels naar golf.nl/regels2019.


Golfregels horen bij golf. Iedereen die ooit zijn GVB of een handicap heeft gehaald, heeft ook met goed gevolg een regelexamen afgelegd. Maar weet je nog wel wat je ooit hebt geleerd? Goed om af en toe je kennis van de golfregels te testen. En nu kun je er zelfs ook nog iets mee winnen. 

Deze week: Regelquiz 6

Bekijk de video bovenaan dit bericht. In deze video (nummer 6) leggen we weer een regelsituatie uit, namelijk dat je in een bunker geen los natuurlijk voorwerp mag verwijderen. Aan het eind van het filmpje volgt een vraag en ditmaal is dat: mag je een tak verwijderen zoals in de video hierboven gebeurt?

Stuur je het juiste antwoord in, dan maak je kans op een doosje exclusieve Titleist GOLF.NL ballen. Hoe beter en vollediger je antwoord is, hoe meer kans je maakt natuurlijk. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt je antwoord sturen naar redactie@golf.nl of reageren op Twitter, Facebook of Instagram. Je moet wel binnen een week reageren. Deadline gemist? Geen probleem, volgende week is er weer een nieuwe regelquiz. Dan maken we ook de winnaar bekend.

Regelquiz 5: winnaar en antwoord

De winnaar van regelquiz 5 is Cila van der Endt. In aflevering 4 (video onder) stelden we de vraag: mag je gras achter de bal plattrappen? Het antwoord is nee. Je mag het gras achter de bal niet aanstampen – niet in de rough, niet op de fairway, niet op de green, niet in een hindernis. (Het mag in één geval wel: bij een afslag op de tee.)

Het staat in regel 13-2 ('Verbetering van ligging, ruimte voor voorgenomen stand of swing, of speellijn'. Daar vind je een hele lijst van dingen die je niet mag doen. Onder meer:

Een speler mag niet verbeteren of verbetering toestaan van: 

  • de ligplaats of de ligging van zijn bal 
  • de ruimte voor zijn voorgenomen stand of swing

(...) door een van de volgende handelingen: 

  • met een stok op de grond drukken 
  • bewegen, buigen of breken van iets dat groeit of vastzit (...) 
  • maken of verwijderen van oneffenheden
  • wegnemen of platdrukken van zand, losse aarde, teruggelegde plaggen (‘divots’) (...). 

De straf: twee strafslagen in strokeplay en verlies van de hole in matchplay. Dus hoog gras achter de bal, of modder achter de bal? Dan heb je pech. Je moet de bal spelen zoals hij ligt.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


WAAR VIND IK DE GOLFREGELS? HIER!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer regel(examen)vragen beantwoordent? Ga dan naar de pagina Test je regelkennis.

}