Joost Luiten op de tee van hole 18 in Oman
Beeld: Getty Images

Huizing 5de, Luiten 6de in Oman

16 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing en Joost Luiten staan na de tweede ronde van het NBO Oman Open in de top-10. Huizing is vijfde, Luiten gedeeld zevende. Matthieu Pavon is de leider.

Daan Huizing zakte na de tweede ronde van het NBO Oman Open twee plaatsen en staat nu gedeeld vijfde. Na een eerste ronde in 66 slagen, kwam de 27-jarige golfer vandaag tot een 71 (-1) op Al Mouj Golf in Muscat. Met -7 na 36 holes heeft Huizing die op een invitatie in het toernooi kwam een achterstand van vier slagen op de leider, de Fransman Matthieu Pavon. Engelsman Matthew Southgate is tweede op -9.     

Joost Luiten maakte in de tweede ronde maar liefst acht birdies en twee bogeys. Met een ronde 66 (-6) op Al Mouj GC maakte de 32-jarige golfer een reuzensprong in het klassement. De 66 van Luiten is vooralsnog de beste ronde van de dag in het met 1.750.000 dollar gedoteerde toernooi. Met zijn totaal van -6 staat de winnaaar van vijf toernooien op de European Tour dik in de top-10. Luiten, die zijn tweede ronde begen op hole 10, was al -4 na vijf gespeelde holes. 

Positie 

'Op hole 10 sla ik mijn bal vanuit de bunker in de hole voor birdie, dat was natuurlijk lekker', aldus Luiten na de ronde. 'Daarna op hole 11 maak ik een lange putt voor birdie, dan zit je er meteen goed in', aldus Luiten na de ronde.  Er kwamen op zijn eerste negen holes ook twee bogeys op de kaart, maar daar stonden nog vier birdies tegenover. 'Ik ben weinig in de problemen geweest vandaag, een bal in de fairwaybunker op hole 15 en een ijzer-8 op 17 die te veel links ging, daardoor maak ik die twee bogeys. ik had kansen om meer birdies te maken maar als je er acht op de kaart hebt doe je het natuurlijk sowieso goed. Ik sta nu in een mooie positie, morgen hopelijk meer van hetzelfde.' Met -6 heeft Luiten een achterstand van vijf slagen op leider Pavon

Leaderboard.

Beelden van dag 2 met Joost Luiten:

  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
 
}