Loading the player...
Ronde 1 Oman Open
Bron: Ziggo Golf

Sterke start Huizing in Oman Open

15 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is sterk begonnen aan het NBO Oman Open, een nieuw toernooi op de European Tour. De Nederlander staat na de eerste dag alleen 3de. Joost Luiten noteerde een ronde level par en staat gedeeld 49ste.

Daan Huizing speelt normaal op de Challenge Tour maar heeft een invitatie gekregen voor de wedstrijd van de European Tour in Oman.

Huizing, die donderdag vroeg in de ochtend als eerste van start ging, maakte zijn eerste birdie op hole 7 en er volgden meteen birdies op 8 en 9. Daarna maakte de Nederlander birdie op 12, 15 en 16. Op de par-4 17de moest hij een bogey noteren maar hij sloot de eerste ronde af met een zevende birdie. 

Huizing kent de baan van Al Mouj Golf goed. Hij speelde hier drie keer de Grand Final van de Challenge Tour, met een negende plaats vorig jaar als beste resultaat. 

De Soestenaar stond met -6 lang bovenaan in het klassement, maar zag later op de dag dat Paul Waring en Matthew Southgate (die een hole-in-one sloeg op hole 5) het met -7 nog een slag beter deden. Na zijn eerste ronde sprak Huizing met de European Tour. Klik hier voor zijn reactie.

Luiten

Joost Luiten begon zijn ronde later op de dag en kwam niet verder dan een ronde level par in 72 slagen. De Nederlander ging met twee birdies en een bogey met -1 door de turn, maar verloor op de 10de hole flink terrein met een dubbel-bogey. Dankzij een derde birdie op 18 - voor een ronde 72 - bleef Luiten net binnen de top-50. 'Ik miste vandaag twee fairways maar dat kostte me wel drie slagen', aldus Luiten. Vooral hole 10 was heel duur. 'Daar sloeg ik mijn bal vanuit de bunker in de waterhindernis voor de green en die bal hebben we nooit meer gevonden. Mijn ijzers moeten morgen iets scherper, dan kan het als de wind er in de ochtend nog niet is hopelijk een stuk beter.'

Daan Huizing start vrijdag om 08:35 Nederlandse tijd. Joost Luiten start om 04:25.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}