Samenvatting ronde 1 Genesis Open

Finau gedeeld 1ste, Woods 63ste

16 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Na de eerste ronde van het Genesis Open delen Tony Finau en Patrick Cantlay de leiding. Tiger Woods ging rond in 72 slagen, één boven par, en is gedeeld 63ste.

Tony Finau en Patrick Cantlay gaan na een ronde 66 (-5) aan kop. 

Een kleine groep spelers heeft de eerste ronde op donderdag niet kunnen voltooien maar Tiger Woods wel. Hij startte op hole 10 van Riviera Country Club in Pacific Palisades en begon birdie-double bogey. Op de hole van de double bogey bleef de bal in een boom hangen en werd het een lost ball. Woods moest terug naar de tee. De gastheer van het toernooi maakte na de dubbele bogey vier bogeys en vier birdies en eindigde de dag één boven par en op de 63ste plaats.

De 42-jarige Woods speelt dit toernooi - vroeger het Los Angeles Open - voor het eerst sinds 2006. Hij was geregeld scheef van de tee en raakte acht van de veertien fairways. Hij noteerde zeven greens in regulation maar hield de schade beperkt. De nummer 550 van de wereld telde maar 25 putts.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Woods speelde in januari het Farmers Insurance Open en werd toen gedeeld 23ste. Het was zijn eerste reguliere wedstrijd van de PGA Tour na een jaar blessureleed en een rugoperatie. In december 2017 speelde hij voor het eerst weer een toernooi.

De medespelers van Woods op donderdag: Justin Thomas maakte 69, Rory McIlroy ging rond in 71 slagen. Thomas Pieters uit België en Jordan Spieth kwamen tot dezelfde score als McIlroy. Thomas is gedeeld 17de, McIlroy, Spieth en Pieters zijn gedeeld 36ste. Titelverdediger Dustin Johnson is na een ronde 74 gedeeld 107de.

Leaderboard.

}