GolfWRX
Beeld: Silvies Valley Ranch

Een geit als caddie

13 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Nee, je leest het goed. Op een baan in de Amerikaanse staat Oregon kun je vanaf aankomende zomer een geit inhuren als caddie.

‘We brengen de golfervaring naar een heel nieuw niveau’, aldus eigenaar Scott Campbell.

Het gaat om een 7-holes baan genaamd McVeigh’s Gauntlet, op The Retreat and Links at Silvies Valley Ranch in Seneca, Oregon. De geiten zullen speciaal zijn uitgerust, zodat zij drinken, ballen, tees en zelfs je clubs met zich kunnen meedragen.

De nieuwe caddies zijn geboren op de ranch en hebben er hun hele leven doorgebracht. Campbell: 'Kun je je een andere baan bedenken waar de caddies letterlijk op de baan zijn geboren, grootgebracht en alles hebben geleerd wat ze weten? Bij ons krijg je een caddie die de baan écht kent, en hij zal je nooit slecht advies geven.'

De geiten zijn overigens niet het enige opvallende aan de baan, die deze zomer heropend wordt. Ook is er een par-2, plus een 90-meter lange par-3 waar enkel een putter benodigd is. Een rondje op McVeigh’s Gauntlet zal dus een heel avontuur worden.

Afgezien van de 7-holes baan is er op de Silvies Valley Ranch ook een par 3-baan en het resort heeft twee 18-holes banen. Je kunt ook een bergwandeling maken met een van de geiten.

}