Loading the player...
Ronde 4 van het Maybank Championship: Joost Luiten werd 11de
Bron: Ziggo Golf

Een 11de plaats voor Luiten in Maleisië

4 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Dankzij een goed weekend is Joost Luiten in het Maybank Championship op de gedeelde 11de plaats geëindigd. Shubhankar Sharma won het toernooi van de European Tour.

Joost Luiten haalde op Saujana G&CC de cut op de slag en speelde in het weekend sterke ronden. Zaterdag een ronde 66 (-6) en zondag een 68. Luiten maakte zondag twee bogeys (beide op een par 5) maar ook zes birdies. Met een totaal van -14 (72-68-66-68) werd hij gedeeld 11de. Dat leverde € 38.409 op.

'Er stond vandaag weer een sterke wind en dat maakte het soms lastig spelen', zei Luiten over de slotdag. 'Ik begon goed maar wist helaas mijn kansen op de eerste drie holes niet te benutten. Vooral op twee was dat jammer want daar had ik een goede kans voor birdie van 2 meter. Op vijf, een par 5, lag ik in twee slagen 20 meter voor de green, maar helaas, de pitch over de bunker was net te kort en de bal lag plugged in de bunkerlip. De par put van 2,5 meter viel niet.

Op de zesde hole maakte Luiten zijn eerste birdi. 'Een dooie birdie na een wedge binnen een meter. Op 7 weer een mooie birdieputt van een meter of vier. En op acht maakte ik een goede putt van 2 meter om par te redden. Op tien viel ie ook van 5 meter, op 11 viel ie helaas niet van 2,5 meter en op 12 gleed de bal er ook net naast maar dat was van een meter of zes.'

Op 13 maakte Luiten de tweede bogey van de dag. 'Op 13 wilde ik aanvallen! Ik had een ijzer-4 naar de green, maar helaas raakte ik die niet goed genoeg waardoor die te hoog ging in de wind en te kort was, in het water voor de green. Mijn parputt van 5 meter viel helaas niet. Op 14 maakte ik wel mijn birdieputt van 2,5 meter. En het slot was gewoon sterk met birdies op 17 en 18, in beide gevallen goede puts van een meter of drie.'

'Ik heb vandaag gewoon goed staan putten', concludeert Luiten, 'Een 11de plek is zeker niet slecht nadat je op vrijdag maar net de cut haalt. Helaas vandaag wel de twee foutjes op par-5 holes, die houden je uit de top 5, maar al met al een heel goed weekend. Mijn spel van tee tot green was top, nu moet de putter opwarmen en dan word het pas echt leuk.'

Voor Luiten was het Maybank Championship het derde toernooi van het nieuwe seizoen. In Abu Dhabi werd hij gedeeld 48ste en in Dubai miste hij de cut op één slag. Luiten speelt na een week rust in het NBO Oman Open (15-18 februari).

Sharma wint

Shubhankar Sharma stond na dag drie 18de maar speelde een ijzersterke slotronde in 62 slagen waarmee hij de winnaar werd. Met 21 onder par eindigde hij twee slagen voor de Spanjaard Jorge Campillo. Landgenoot Pablo Larrazabal werd gedeeld derde. De 21-jarige Sharma won in december het Joburg Open en heeft nu twee zeges op zijn naam staan.

Lee Westwood eindigde net als Luiten op de elfde plaats en Henrik Stenson werd gedeeld 60ste.

EindstandRace to Dubai (Luiten is naar de 55ste plaats gestegen).