Loading the player...
Hoogtepunten ronde drie
Bron: Ziggo Golf

Prima derde ronde 66 (-6) Luiten

3 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is met een derde ronde in 66 slagen gestegen naar de gedeelde 26ste plaats in het Maybank Championship. Aan kop gaan Dylan Frittelli en Jorge Campillo.

Joost Luiten noteerde in de derde ronde van het met drie miljoen dollar gedoteerde Maybank Championship zijn beste score van de week (66), maar er had volgens de 32-jarige golfer veel meer ingezeten op de Saujana G&CC. 'Ik stond al -6 na 11 holes en had daarna nog heel veel kansen maar krijg er geen putt meer in. -6 is natuurlijk geen slechte score maar er had gewoon makkelijk een -8 of -9 ingezeten. De greens zijn heel langzaam, zeven op de stimp en ze hobbelen alle kanten op. Daar heeft iedereen last van, dus het is geen excuus, maar je hebt wel wat geluk nodig bij het putten en dat had ik vandaag niet.'

Met zijn totaal van -10 bezet Luiten de gedeelde 26ste plaats. 'Ik haalde gisteren de cut net, dus dan is 26ste nu niet slecht, maar het frustrerende is dat ik met een -8 of -9 vandaag de top-10 in had kunnen gaan, mijn spel was er goed genoeg voor. Hopelijk zit die echt lage ronde er morgen in.'

Twee leiders, 1 albatross

Aan de leiding na 54 holes gaan Dylan Frittelli en Jorge Campillo met -15. De Spanjaard Campillo hoopt zondag zijn eerste zege te behalen op de European Tour, Zuid-Afrikaan Frittelli won al twee keer. 

De derde plaats wordt op -14 gedeeld door twee onbekende spelers, Kalin Joshi en Berry Henson, respectievelijk de nummer 558 en 622 van de wereldranglijst. Nieuw-Zeelander Ryan Fox maakte op de par-5 eerste hole een albatross, de eerte op de European Tour in 2018.

Lee Westwood is gedeeld elfde en Henrik Stenson gedeeld 63ste.

Leaderboard