Joost Luiten begint matig aan Maybank Championship in Maleisië
Luiten op de tee in Maleisië
Beeld: Getty Images

Matig begin Luiten in Maleisië

1 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het Maybank Championship matig begonnen met een ronde gelijk par.

Joost Luiten kwam in de eerste ronde van het met drie miljoen dollar gedoteerde Maybank Championship tot een ronde in 72 slagen. De 32-jarige golfer maakte op de Saujana GC in Kuala Lumpur twee bogeys en twee birdies. 'Het was niet scherp genoeg vandaag', aldus Luiten in zijn commentaar na de ronde. 'De greens zijn slecht deze week omdat het de afgelopen weken veel heeft geregend hier. Dus moet je de ijzers echt dicht bij de hole slaan om kansen op birdie te hebben. Dat deed ik vandaag te weinig. Het was allemaal niet heel slecht, maar geen enkel onderdeel van mijn spel was ook echt goed, dan kom je niet verder dan een ronde gelijk par. Morgen moet het scherper, zeker met de ijzers.'

Paisley aan kop

Het spel werd later op de dag stilgelegd vanwege onweer in de regio en nog niet iedereen heeft 18 holes gespeeld. Chris Paisley gaat vooralsnog aan de leiding na een foutloze ronde 65 (-7). Paisley won een paar weken geleden het Zuid-Afrikaans Open, zijn eerste zege op de European Tour. De 31-jarige Engelsman verkeert in de vorm van zijn leven, zowel in Abu Dhabi als afgelopen week in Dubai werd hij vijfde. 

Op een slag van Paisley is David Horsey met -6 tweede. Henrik Stenson en Lee Westwood gingen net als Luiten rond in 72 slagen en zij staan aan het eind van de dag op de gedeelde 92ste plaats.

Leaderboard.