tiger woods wint tour championship
Woods na zijn overwinning in het Tour Championship in 2018
Beeld: Getty Images

800 miljoen dollar voor Tiger

19 december 2018 Redactie GOLF.NL
2018 was in meerdere opzichten een heel mooi jaar voor Tiger Woods. Hij won voor het eerst in vijf jaar een toernooi en zijn vermogen groeide flink.

Forbes heeft de jaarlijkse lijst van ‘Rijkste Amerikaanse beroemdheden’ weer gepubliceerd. Tiger Woods zakte ten opzichte van 2017 een plekje, van 8 naar 9, maar het vermogen van de 42-jarige golfer groeide wel flink. Vorig jaar was Tiger volgens Forbes goed voor 750 miljoen dollar, nu wordt het vermogen van de 14-voudig majorwinnaar geschat op 800 miljoen. In september won Woods het Tour Championship, zijn eerste overwinning in vijf jaar. Na jaren van blessureleed  is Woods helemaal terug en gezien de reacties van het publiek is hij populairder dan ooit.

Scheiding 100 miljoen

Volgens Forbes heeft Woods sinds hij in 1996 professional werd 1,5 miljard dollar aan inkomsten gehad, waarvan 116 miljoen dollar prijzengeld en de rest via sponsorinkomsten. Tegenover die 1,5 miljard aan inkomsten hebben dus ook aardig wat uitgaven gestaan, denk aan zijn kolossale huis in Florida, zijn jacht genaamd Privacy en de naar verluidt honderd miljoen die Woods na de scheiding aan zijn ex-vrouw Elin heeft moeten betalen.

Momenteel heeft Tiger sponsorovereenkomsten met Nike, TaylorMade, Bridgestone, Monster Energy en Hero MotoCorp. Onlangs tekende hij ook een meerjarige deal met Discovery Inc. Voor hun streaming video platform GOLFTV. gaat Woods exclusieve content maken in ruil voor ongetwijfeld aardig wat miljoenen.

Lucas 5,4 miljard

De rijkste Amerikaanse celebrity is George Lucas, de man achter Star Wars is goed voor 5,4 miljard. Steven Spielberg is een goede tweede met 3,7 miljard voor Oprah Winfrey met 2,8 miljard. De hoogst geklasseerde sporter is voormalig basketballer Michael Jordan met 1,7 miljard op plek vier.  }