Ernie Els
Beeld: Getty Imagea

Wie speelt waar? Week 49

4 december 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

6 - 9 december European Tour, South African Open, Randpark GC, Johannesburg. Prijzengeld: 17.500.000 ZA Rand. Leaderboard

7 - 9 december PGA Tour, QBE Shootout, Tiburón GC,  Naples,  Florida. Prijzengeld: $ 3.400.000 Leaderboard

7 - 10 december Ladies European Tour, Pre Qualifyer Tour School, Amelkis Golf Club Marrakech, Marokko. Leaderboard   

6 - 9 december European Tour, South African Open, Randpark GC, Johannesburg. Prijzengeld: 17.500.000 ZA Rand 

Op de PGA Tour in Amerika wordt deze week de QBE Shootout gespeeld, een soort van vakantietoernooitje voor koppels maar natuurlijk wel met een flink prijzengeld want het kan met de dollars nu eenmaal niet op in de VS. Op de European Tour worden dit kalenderjaar nog twee serieuze toernooien gespeeld, volgende week het Alfred Dunhill Championship op het prachtige Leopard Creek en deze week het South African Open. Voor de Zuid-Afrikaanse golfers natuurlijk een uitermate belangrijk toernooi en de bekende mannen staan dan ook bijna allemaal op de startlijst: Ernie Els (vijf keer winnaar), Charl Schwartzel, Trevor Immelman, Brandon Stone (winnaar in 2016), Louis Oosthuizen, Dean Burmester, George Coetzee, Darren Fichardt, Dylan Frittelli en Branden Grace komen in actie op de Randpark GC bij Johannesburg. Een niet-thuisspeler die hoge ogen zou kunnen gooien is de Engelsman Matt Wallace die dit jaar drie toernooien op zijn naam schreef. Ook Kurt Kitayama, zondag winnaar in Mauritius, is van de partij. 

17.500.000 ZA Rand

Voor de derde keer wordt het Zuid-Afrikaanse Open gespeeld op Randpark GC. De eerste twee dagen speelt iedereen een ronde op de Bushwillow and Firethorn courses. De top-70 (plus ties) overleeft de cut en speelt de laatste twee ronden op Firethorn. Zeg je South African Open, dan kun je niet om Gary Player heen. De beste Zuid-Afrikaanse golfer ooit won het toernooi tussen 1956 en 1981 liefst dertien keer. Het prijzengeld bedraagt 17,5 miljoen Rand wat ongeveer neerkomt op 1.150.000 euro.  Er komen geen Nederlanders aan de start. Het eerstvolgende toernooi voor Joost Luiten is het HSBC Abu Dhabi Championship (16-19 januari). 

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 11:00 - 16:00 za en zo 10:30 - 15:30

Leaderboard

7 - 10 december Ladies European Tour, Pre Qualifyer Tour School, Amelkis Golf Club Marrakech, Marokko. 

Pasqualle Coffa gaat proberen speelrecht te veroveren op de Ladies European Tour. De speelster van de Eindhovensche Golf speelt deze week een Pre Qualifying toernooi van de Tour School in Marokko. Als Coffa dat overleeft, gaat ze een week later, eveneens in Marokko, de finale spelen waar de top 25 een Tourkaart verdient voor de Ladies European Tour in 2019.

Leaderboard

Het eerstvolgende toernooi voor Anne van Dam is het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi, een toernooi van de Ladies European Tour dat op 10 januari begint. 


Beter worden met je driver? Bekijk de onderstaande video van Anne van Dam.

 


Mis nooit wat! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.