De CX-01 en CX-02 uit de nieuwe Concept X lijn van Scotty Cameron.
Beeld: Titleist

Scotty Cameron lanceert exclusieve Concept X putters

19 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Het zijn twee 'experimentele prototypes' die Scotty Cameron, het putterlabel van Titleist, lanceert. De Concept X putters hebben veel weg van de Newport 2 putters, alleen nu met vleugels die passen bij een mallet.
De nieuwe modellen hebben de visuele eigenschappen van de Newport, die zijn gecombineerd met de speelbaarheid van een mallet. Elk model heeft twee 'vleugels' zodat het gewicht verder naar achter en naar de zijkanten is verplaatst om zo de vergevingsgezindheid (MOI) en stabiliteit te verhogen. De Dual-Zone Vibration technologie in de experimentele prototypes zorgt voor een goed geluid en het gevoel waar Scotty Cameron groot mee is geworden.

 

WELK SOORT PUTTER HEB IK NODIG?


De lijn bestaat uit slechts twee modellen, de CX-01 en de CX-02:, en zijn te onderscheiden door de nek-configuratie, oftewel hoe de shaft bevestigd is aan het clubhoofd.De CX-01 is te herkennen aan de 'Nuckle Neck' (ongeveer een shaft-breedte aan offset), terwijl de CX-02 een 'Joint Neck' heeft voor meer toe-flow/toe-hang als je meer arc of buiging in je stroke hebt. Elke Concept X putter heeft twee losse gewichtjes waarmee naar eigen smaak de hiel of teen zwaarder gemaakt kan worden.'Concept X' volgens Scotty Cameron zelf:'Concept X is voor de speler die het gevoel en de prestaties van een Tour-blade stijl putter wil, maar ook gebruik wil maken van de nieuwste technologie voor meer vergvinsgezindheid. Dus het beste van een blade en het beste van een mallet in een', aldus Scotty Cameron. Er zijn in Nederland slechts acht Concept X putters te koop. Ze zijn vanaf 28 september verkrijgbaar bij Jumbo Golfwereld.


€ 649

Lees meer over

Equipment