anouk Sohier
Anouk Sohier op de Eindhovensche
Beeld: Golfsupport.nl

Sohier tweede in Dutch Amateur

12 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Anouk Sohier was met een tweede plaats de beste Nederlander in het Dutch Amateur Championship.

Anouk Sohier van de Koninklijke Haagsche was na elke ronde tweede bij de vrouwen en eindigde ook als tweede. Met 71, 71, 71 en 73 slagen (-2) was ze samen met de winnaar de enige speelster die onder par eindigde op de Eindhovensche Golf. Greta Isabella Voelker uit Duitsland was de kampioen met een flinke voorsprong op Sohier: negen onder par.

Naast Sohier eindigden nog drie Nederlandse vrouwen in de top 10. Romy Meekers, die begon met een ronde 78, werd derde met +1 over 72 holes. Marloes van den Brink en Zhen Bontan (+8 over 72 holes) eindigden als gedeeld vijfde. 

Bij de mannen ging halverwege het toernooi de Nederlander Koen Kouwenaar aan de leiding maar hij viel zondag, de dag waarop 36 holes werd gespeeld, terug in het klassement. Peter Melching was uiteindelijk de beste Nederlander bij de heren. Hij werd met zes onder par gedeeld vijfde. Nordin van Tilburg werd gedeeld zesde met -5. Kouwenaar eindigde op de achtste plaats met -4 en Vince van Veen werd negende met -3.

Winnaar Lukas Euler uit Duitsland heeft met zijn zege een wildcard voor het KLM Open veroverd. Euler eindigde gelijk met landgenoot Marc Hammer en won de play-off.

Het Dutch Amateur op de Eindhovensche is het meest prestigieuze amateurkampioenschap in Nederland. Bijna alle Nederlandse topamateurs kwamen aan de start. Vorig jaar wonnen twee Nederlanders: Lars Keunen en Pasqualle Coffa.

Eindstanden.

Lees meer over

Amateurs