Loading the player...
Hoogtepunten slotronde China Open
Bron: Ziggo
Loading the player...
Hoogtepunten slotronde China Open
Bron: Ziggo

Eerste beslissingen in hoofdklasse

28 april 2018 Redactie GOLF.NL
De een-na-laatste speeldag voor de hoofdklasse in de NGF Competitie.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com. Hieronder staan de uitslagen van de hoofdklassewedstrijden van 30 april.

In elke poule gaan de twee beste teams naar de kruisfinales, de twee slechtste teams degraderen naar de eerste klasse. Er volgt nog één speelronde.

In Poule D1 wonnen de teams van De Pan en de Noordwijkse (De Pan won voor de derde keer met 18-0). De twee clubs zijn nu zeker van een plaats in de kruisfinales. Broekpolder en Zeewolde degraderen.

In de andere vrouwenpoule won de Eindhovensche de topper tegen de Koninklijke Haagsche, met 10-8. De dames uit Eindhoven zijn ongeslagen en zeker van de kruisfinales. Maar ook de Haagsche is al zeker. Het team kan op partijpunten niet meer ingehaald worden, zelfs als de Haagsche volgende week met 18-0 verliest en Houtrak (nummer 3 in de poule) met 18-0 wint. 
Welke teams elkaar kruisen - De Pan, Noordwijkse, Eindhovensche, Haagsche - weten we pas volgende week na de laatste speelronde.

Bij de dames is bijna alles al beslist, bij de heren is het nog heel spannend. In Poule H1 verloor de Goyer op zaterdag verrassend de Gooise derby tegen de Hilversumsche, met 8-10. De Hoge Kleij verloor van Broekpolder: 7-11. 
De Noord-Nederlandse staat bovenaan met 8 wedstrijdpunten na vijf keer spelen maar de club is nog niet zeker van de kruisfinales. De Goyer staat nu tweede met zeven punten maar is volgende week, de laatste keer, gastheer. Het team uit Eemnes kan ingehaald worden door Broekpolder of De Hoge Kleij. 
De Eindhovensche, de club die dit jaar drie keer verloor, speelde gelijk tegen Prise d'Eau. Voor de Eindhovensche heren, die in 2016 nog landskampioen werden, is de situatie echt penibel. Als Hilversum volgende week wint van Broekpolder, dan degradeert Eindhoven zeker. Als Hilversum gelijk speelt of verliest, dan moet Eindhoven winnen van De Hoge Kleij. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

In Poule H2 won de Noordwijkse voor de vijfde keer in vijf duels. Het team is zeker van de kruisfinales. Houtrak, de landskampioen van 2017, verloor met 6-12 van De Pan. Houtrak, De Pan en Grevelingenhout delen de tweede plaats met zes wedstrijdpunten maar Grevelingenhout heeft al zes keer gespeeld en is volgende week het ontvangende team.
De strijd om degradatie in Poule H2 is ook nog niet voorbij. De Haagsche, dit weekend gastheer, is samen met Princenbosch vijfde, met vier wedstrijdpunten. De Merwelanden degradeert zeker want de club heeft nog geen wedstrijdpunten.

Uitslagen hoofdklasse D1.

Op Broekpolder:
Wouwse Plantage 1 - De Pan 1 0-18
Noord Nederlandse 1 - Noordwijkse 1 6-12
Amelisweerd 1 - Zeewolde 1 14-4

Uitslagen hoofdklasse D2.

Op de Hilversumsche:
Sallandsche 1 - Houtrak 1 6-12
Rosendaelsche 1 - Princenbosch 1 8-10
Koninklijke Haagsche 1 - Eindhovensche 1 8-10

Uitslagen hoofdklasse H1.

Op de Nord-Nederlandse:
Goyer 1 - Hilversumsche 1 8-10
De Hoge Kleij 1 - Broekpolder 1 7-11
Eindhovensche 1 - Prise d'Eau 1 9-9

Uitslagen hoofdklasse H2.

Op de Haagsche:
Grevelingenhout 1 - Princenbosch 1 8-10
Noordwijkse 1 - De Merwelanden 1 16-2
Houtrak 1 - De Pan 1 6-12

Deel je foto's en avonturen met andere spelers via GOLF.NL (#ngfcompetitie).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}