Lucas de Groof
Lucas de Groof van de Goyer
Beeld: Golfsupport.nl

Goyer verslaat De Hoge Kleij

21 april 2018 Redactie GOLF.NL
De vijfde zaterdag voor de hoofdklasse in de NGF Competitie.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com. Hieronder staan de uitslagen van de hoofdklassewedstrijden van 7 april.

In elke poule gaan de twee beste teams naar de kruisfinales, de twee slechtste teams degraderen naar de eerste klasse. Er volgen nog twee speelronden.

In Poule D1 gaan De Pan en de Noordwijkse aan kop met vier overwinningen in vier duels. De Pan, vorig jaar landskampioen, won zaterdag opnieuw met 18-0. De Noordwijkse dames wonnen met 12-6 van Amelisweerd. In deze poule hebben Broekpolder en Zeewolde nog geen wedstrijden gewonnen.

In Poule D2 gaan de Eindhovensche en de Koninklijke Haagsche aan de leiding met acht wedstrijdpunten na vier speeldagen. De Hilversumsche, Rosendaelsche en Sallandsche staan onderaan.

In Poule H1 gebeuren veel verrassingen en is het spannend. De Noord Nederlandse gaat aan kop met acht punten na vijf keer spelen. Zaterdag werd met 10-8 gewonnen van Hilversum.
De Goyer versloeg zaterdag De Hoge Kleij met 12-6. Het was 2-4 na de foursomes, de Goyer won vijf singles. De club uit Eemnes is nu tweede met zeven wedstrijdpunten. De Hoge Kleij is derde met zes punten maar de club uit Leusden heeft nog maar vier keer gespeeld. 
De Eindhovensche is in de problemen gekomen omdat opnieuw verloren werd, nu van Broekpolder met ruime cijfers: 13-5. De Eindhovensche verloor eerder van de Goyer en van de Noord Nederlandse.

In Poule H2 staat de Noordwijkse er het best voor: vier zeges, vier keer gespeeld. Houtrak, de landskampioen van 2017, is tweede met zes wedstrijdpunten uit vier duels. 
De Haagsche won nipt, met 10-8, van Princenbosch en dat is belangrijk voor lijfsbehoud. De club uit Wassenaar heeft al vijf keer gespeeld en drie keer verloren 

Uitslagen hoofdklasse D1.

Op Zeewolde:
Broekpolder 1 - De Pan 1 0-18
Wouwse Plantage 1 - Noord Nederlandse 1 0-18
Noordwijkse 1 - Amelisweerd 1 12-6

Uitslagen hoofdklasse D2.

Op de Eindhovensche:
Hilversumsche 1 - Houtrak 1 4-14
Sallandsche 1 - Rosendaelsche 1 8-10
Princenbosch 1 - Koninklijke Haagsche 1 2-16

Uitslagen hoofdklasse H1.

Op Prise d'eau:
Noord Nederlandse 1 - Hilversumsche 1 10-8
Goyer 1 - De Hoge Kleij 1 12-6
Broekpolder 1 - Eindhovensche 1 13-5

Uitslagen hoofdklasse H2.

Op De Pan:
Koninklijke Haagsche 1 - Princenbosch 1 10-8
Grevelingenhout 1 - Noordwijkse 1 7-11
De Merwelanden 1 - Houtrak 1 3-15

NGF Competitie 2018

Op zondag 22 april komen de zondagteams voor de derde keer in actie. Deel je foto's en avonturen met andere spelers via GOLF.NL (#ngfcompetitie).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}