Loading the player...
Hoogtepunten dag 3 Trophée Hassan II
Bron: Ziggo

Luiten op 3 slagen van de leider

21 april 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na dag drie van de TrophΓ©e Hassan II gedeeld achtste. Hij staat maar drie slagen achter op de leider, Alvaro Quiros.

Joost Luiten was halverwege de Trophée Hassan II gedeeld tiende. Hij speelde de eerste negen van de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam heel sterk - drie birdies - en klom naar de derde plaats. Op de par-4 10de maakte hij bogey die weer weggepoetst werd met een birdie op 11, ook een par 4. Maar er volgde nog een bogey op de par-4 15de voor een ronde 70 (-2). 

'Min twee vandaag was zeker niet slecht maar er zat voor mijn gevoel meer in', zei Luiten over de derde ronde. 'Maar we staan in een mooie positie voor de zondag en dat na een vervelende blessure. Dus ben ik tevreden en gaan we morgen proberen druk te zetten!'

'Ik had een goede start met een birdie op 2 door een putt van 6 meter te maken', aldus Luiten. 'Helaas miste ik op 4 van anderhalve meter voor birdie en op 5 viel ie ook niet van 3 meter afstand. Maar op de zesde maakte ik wel birdie van 3 meter. Op de achtste bleef een lange birdieputt net op de rand liggen en op 9 viel ie wel van net buiten de green, van een meter of 5.'

Op 10 maakte Luiten een van de twee bogeys. 'Op 10 sla ik gewoon een hele slechte houten-3 van de tee naar links. Daardoor was het lastig de green te halen! Ik kwam in de greenside bunker en maakte helaas geen up and down. Op 11 maakte ik birdie van een meter of 6. Op 12 sloeg ik een redelijke sandwedge op 3 meter maar die viel niet. Op 15 was mijn sandwedge naar de vlag net te ver en bleef de bal bovenop de slope liggen. Het was een onmogelijke putt om bij de hole te krijgen en de 3-meter put die ik overhield viel niet. 3-putt, bogey. Op 17 sloeg ik een goede ijzer-6 op 2,5 meter maar die putt drukte ik eruit.'

Luiten kwam voor het laatst in actie in het Hero Indian Open (8-11 maart). De Rotterdammer kreeg daarna last van een polsblessure en het toernooi in Marokko is zijn comeback. 

Quiros aan kop

De Spanjaard Alvaro Quiros heeft met een ronde 72 de koppositie behouden. Met zeven onder par staat hij drie slagen voor op Luiten. Quiros wordt achtervolgd door een viertal op -6 onder wie Mikko Ilonen en Alexander levy.

De Belg Thomas Detry zakte met een ronde 73 naar een plek net buiten de top 40. Landgenoot Thomas Pieters maakte zaterdag 78 en is een-na-laatste van de spelers die de cut haalden.

Leaderboard.

Anne van Dam 19de

Ook de vrouwen van de Ladies European Tour zijn op Royal Golf Dar Es Salam: ze spelen om de Lalla Meryem Cup op de Blue Course van het resort in Rabat.

Anne van Dam was na dag één gedeeld 47ste van de 126 speelsters. Op dag twee klom ze met een ronde 71 (-1) naar de gedeelde 12de plaats. De Nederlandse ging zaterdag rond in 74 slagen en is nu gedeeld 19de.

Lynn Carlsson uit Zweden en Sarah Kemp uit Australië gaan aan de leiding met vijf onder par, negen slagen beter dan Van Dam.

Leaderboard.

Alvaro Quiros op dag drie:


Joost Luiten in Marokko:

Anne van Dam in de derde ronde:

}