Joost Luiten op Royal Golf Dar Es Salam
Joost Luiten op Royal Golf Dar Es Salam
Beeld: Golfsupport.nl

Degelijk begin van Luiten

19 april 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten, terug van een polsblessure, is de Trophée Hassan II begonnen met een ronde 72 (par). Hij is gedeeld 36ste. Bradley Dredge en Alvaro Quiros gaan aan de leiding.

Joost Luiten maakte in de eerste ronde van de Trophée Hassan II één birdie en één bogey. Hij startte op 10 van de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam en maakte de birdie op de par-4 15de. Op de par-4 zesde moest de Nederlander een bogey noteren.

'Het was lekker om weer te spelen na vijf weken eruit te zijn geweest!' zei Luiten, die gedeeld 36ste is na de eerste ronde. 'De pols voelde goed en ik speelde lekker, kwam weinig in de problemen. Ik raakte veel greens en dat is key hier met de geonduleerde nieuwe greens op deze baan.'

'Ik had vandaag iets scherper mogen zijn op de greens, dat is waar ik het iets liet liggen', aldus Luiten. 'Birdieputts op 12, 18, 1, 4 en 5 van binnen drie meter vielen helaas niet. De bogey op hole 6 kwam nadat ik me driver pullde, tussen de bomen links, en moest uit chippen. Al met al is level goed na een vervelende blessure en als je weer start op een lastige en pittige golfbaan.'

Luiten kwam voor het laatst in actie in het Hero Indian Open (8-11 maart). De Rotterdammer kreeg daarna last van een polsblessure en moest afzeggen voor het WGC-Match Play waardoor zijn laatste kans op een plaats in de Masters wegviel. 

Bradley Dredge uit Wales en de Spanjaard Alvaro Quiros gaan aan de leiding met 67 slagen (-5). Onder anderen Oliver Fisher en Joakim Lagergren zijn derde met -4. De drie Belgen op de European Tour doen mee in Marokko. Nicolas Colsaerts is net als Luiten gedeeld 36ste. Thomas Detry maakte donderdag 73 en is gedeeld 52ste. Thomas Pieters is met 74 slagen gedeeld 79ste.

Leaderboard.

Anne van Dam

Gelijktijdig met de mannen van de European Tour speelt de Ladies European Tour op Royal Golf Dar Es Salam. De vrouwen spelen om de Lalla Meryem Cup op de Blue Course van het resort in Rabat.

Anne van Dam ging op de eerste dag rond in 75 slagen (+3): vijf bogeys en twee birdies. Ze is gedeeld 47ste van de 126 speelsters. Nicole Garcia uit Zuid-Afrika gaat aan de leiding met vier onder par.

Leaderboard.


Wrist is feeling good and the swing is getting there! Looking forward to tee it up again! #8.20teetime

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op