Hilversumsche-Prise d'Eau op De Hoge Kleij (10-8)
Hilversumsche-Prise d'Eau op De Hoge Kleij (10-8)
Beeld: HGC

Verrassend verlies Eindhovensche

14 april 2018 Redactie GOLF.NL
De hoofdklasse in de NGF Competitie heeft de vierde speeldag achter de rug.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com. Hieronder staan de uitslagen van de hoofdklassewedstrijden van 7 april.

In elke poule gaan de twee beste teams naar de kruisfinales, de twee slechtste teams degraderen naar de eerste klasse. Er volgen nog drie speelronden.

In Poule D1 gaan De Pan en de Noordwijkse aan kop met drie overwinningen in drie duels. De Pan, vorig jaar landskampioen. won zaterdag met 18-0 van Zeewolde. De Noordwijkse won met 11-7 van Wouwse Plantage. In Poule D1 hebben Broekpolder en Zeewolde nog geen wedstrijden gewonnen.

In Poule D2 gaat de Eindhovensche aan de leiding met acht wedstrijdpunten na vier speeldagen. De dames versloegen zaterdag Houtrak Dames 1 met 16-2. De Koninklijke Haagsche won van Hilversum, met 18-0, en is tweede met zes punten na drie keer spelen. De Eindhovensche is volgende week gastvrouw en speelt daarna de topper tegen de Haagsche.

De Hoge Kleij was zaterdag gastheer van Poule H1. De Noord-Nederlandse won op de baan in Leusden verrassend van de Eindhovensche Golf - en ook ruim: 12-6. De club uit Glimmen won twee foursomes en single 3, 4, 5 en 6. Ook verrassend was het gelijkspel tussen de Goyer en Broekpolder.
De Hoge Kleij staat er het beste voor in Poule H1 met zes wedstrijdpunten na drie keer spelen. De Noord-Nederlandse heeft ook zes punten maar speelde al vier keer. De Eindhovensche verloor eerder ook van de Goyer en heeft na drie duels nog maar twee wedstrijdpunten.

In Poule H2 heeft Houtrak, de landskampioen van 2017, de Haagsche verslagen met 11-7. De club uit Wassenaar heeft anders dan andere jaren nu al vaak verloren: drie keer. Grevelingenhout doet het goed en staat met 6 uit 4 op de tweede plaats, achter gastheer Noordwijk dat drie keer gespeeld heeft en drie keer gewonnen heeft. Houtrak is gedeeld derde met vier wedstrijdpunten uit drie.

Later meer.

Uitslagen hoofdklasse D1.

Op de Noord Nederlandse:
Zeewolde 1 - De Pan 1 0-18
Noordwijkse 1 - Wouwse Plantage 1 11-7
Amelisweerd 1 - Broekpolder 1 16-2

Uitslagen hoofdklasse D2.

Op de Rosendaelsche:
Eindhovensche 1 - Houtrak 1 16-2
Princenbosch 1 - Sallandsche 1 12-6
Koninklijke Haagsche 1 - Hilversumsche 1 18-0

Uitslagen hoofdklasse H1.

Op De Hoge Kleij:
Prise d'Eau 1 - Hilversumsche 1 8-10
Broekpolder 1 Goyer 1 9-9
Eindhovensche 1 - Noord Nederlandse 1 6-12

Uitslagen hoofdklasse H2.

Op de Noordwijkse:
De Pan 1 - Princenbosch 1 14-4
De Merwelanden 1 - Grevelingenhout 1 8-10
Houtrak 1 - Koninklijke Haagsche 1 11-7

NGF Competitie 2018

Op zondag 15 april komen de zondagteams voor de tweede keer in actie. Deel je foto's en avonturen met andere spelers via GOLF.NL (#ngfcompetitie).

Dames 1 van de Eindhovensche:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De Haagsche dames:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}