De Open Golfdagen zijn het perfecte moment om vrienden mee te nemen naar een golfbaan
Beeld: Koen Suyk
Op veel golfbanen worden op de Open Dagen gratis lessen gegeven
Beeld: Koen Suyk

Laat zien hoe leuk golf is!

14 april 2018 Redactie GOLF.NL
De beste manier om je club te versterken met meer golfers en de sport nog leuker voor jezelf te maken? Neem vrienden mee naar de baan om meer golfers aan je club te binden en laat zien hoe leuk golf is. De Nationale Open Golfdagen zijn de perfecte dagen daarvoor.

De Open Golfdagen worden dit jaar gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 april. Sommige banen houden één van de twee dagen open huis, andere het hele weekend. Op ongeveer 120 banen zijn golfers dan van harte welkom om een kijkje te nemen en gratis les te krijgen. Heb je vrienden of vriendinnen in wie je een nieuw golfmaatje ziet? Neem ze dan op 21 of 22 april mee naar je eigen golfbaan. Nog niet helemaal overtuigd? We zetten vijf steekhoudende argumenten op een rijtje.

1 Perfecte kennismaking op perfect moment

De Open Golfdagen zijn een perfecte manier om vrienden met golf te laten kennismaken. De banen en clubs verzorgen op deze dagen rondleidingen en gratis clinics en iedereen staat klaar om in een paar uurtjes te laten zien hoe leuk de sport is. Op de Open Golfdagen worden potentiële golfers goed ingelicht over wat er allemaal bij komt kijken als je met golf begint. Geïnteresseerden worden ook gewezen op allerlei interessante les- en speelpakketten die weinig kosten. April is het perfecte moment om vrienden te laten kennismaken met de sport: het is lente, het weer wordt steeds beter en de dagen worden langer. Tegen de tijd dat het zomer is, zijn je golfvrienden net zo’n groot golfliefhebber als jij. Vandaar dat de campagne Ik neem je mee! gekoppeld is aan de Open Golfdagen. Golfers zijn de beste ambassadeurs van de sport.  

2 Gratis en vrijblijvend

De Open Golfdagen zijn gratis, laagdrempelig en vrijblijvend en ook jeugd en kinderen zijn welkom. De koffie staat klaar, professionals geven gratis kennismakingsclinics en op sommige banen mag je ook een gratis rondje spelen of krijg je een fikse korting op de greenfee.

3 Leuke activiteiten

Het is ook leuk om samen met vrienden een Open Golfdag te bezoeken omdat er allemaal activiteiten georganiseerd worden. Bijvoorbeeld chip- en puttwedstrijdjes, wedstrijden in de baan, een Beat the Pro op een par-3 of rondleidingen door greenkeepers of natuurliefhebbers. Alle banen en clubs stellen zelf een afwisselend programma samen en verwelkomen je met koffie en thee. Elke golfbaan heeft een restaurant en terras waar je met een groepje kunt lunchen.

4 Samen golfen

Golf leent zich bij uitstek om samen met familie of vrienden te doen. Je kunt de sport met iedereen spelen, ongeacht leeftijd, spelniveau of geslacht. Je kunt dus ook bekenden en vrienden van alle leeftijden meenemen naar je baan.

5 Zelf oriënteren

Ben je al een golfer en overweeg je vaker te spelen maar heb je nog geen vast golfadres? Dan zijn de Open Golfdagen een ideaal moment om kennis te maken met banen en clubs in je omgeving. De Open Golfdagen zijn er namelijk niet alleen voor onervaren of nieuwe golfers maar ook voor golfers die al een tijdje geen golfclub meer in hun handen hebben gehad.

Meld jezelf en je vrienden aan

Op de website opengolfdag.nl kun je jezelf en vrienden of bekenden aanmelden bij de golfbaan die je wilt bezoeken. De vrienden ontvangen dan een uitnodiging per mail en de golfbanen mailen jou en je vrienden het dagprogramma. Je mag natuurlijk ook gewoon met vrienden of bekenden komen aanwaaien, je zult met open armen ontvangen worden. Heb je geen vaste golfbaan, dan kun je op opengolfdag.nl je postcode invullen en zien welke banen en clubs in je omgeving meedoen. Ongeveer 120 golfbanen houden open golfdagen en er is er altijd eentje bij jou in de buurt.
De Open Golfdagen zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland). De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de golfsport. De open dagen trekken jaarlijks ruim 11.000 mensen naar golfbanen en -clubs. Golf is met ongeveer 380.000 beoefenaars de vierde sport in Nederland.

Meer informatie: opengolfdag.nl.

}