Loading the player...
Dag 3 van de Masters: Reed en McIlroy
Bron: Ziggo Sport

Reed 3 slagen voor op McIlroy

8 april 2018 Redactie GOLF.NL
Met weer een lage ronde (-5) is Patrick Reed nog steeds de leider in de 82ste editie van de Masters. Rory McIlroy klom op zaterdag naar de tweede plaats en Rickie Fowler naar plek drie.

Regen op dag drie van The Masters maakte Augusta National gemakkelijker voor de wereldtoppers en dat leidde tot lage scores.

De 27-jarige Patrick Reed voelde de hele dag de hete adem van Rory McIlroy in zijn nek, maar de Amerikaan wist afstand te houden van de Noord-Ier. Reed ging rond in 67 slagen (-5). De Amerikaan maakte op de back nine van Augusta twee eagles en bracht zijn totaal op -14. 

Rory McIlroy, Jon Rahm en Rickie Fowler gingen rond in 65 slagen (-7), tot nu toe de beste ronden van de week. De Noord-Ier McIlroy maakte een eagle, zes birdies en een bogey. Met -11 staat hij maar drie slagen achter op Reed. McIlroy is op jacht naar de grand slam; als hij zondag de Masters wint, heeft hij elke major minstens eenmaal gewonnen.

Reed en McIlroy vormen zondag de laatste groep. De twee vochten in 2016 tegen elkaar in de Ryder Cup, met Reed als winnaar. Maar op zondag moet Reed niet alleen met McIlroy afrekenen, maar ook met onder anderen Rickie Fowler, Jon Rahm en Henrik Stenson.

Na zijn ronde 65 staat Fowler op -9, vijf slagen achte zijn landgenoot Reed.  De Spanjaard Rahm is vierde met -8. Henrik Stenson had op dag drie 70 slagen nodig maar de Zweed staat nog steeds in de top 5. De Race to Dubai-winnaar van 2017, Tommy Fleetwood, ging ook laag en is na een ronde 66 gedeeld zesde, samen met Bubba Watson en Marc Leishman.

Geen vooruitgang Woods 

Tiger Woods haalde de cut maar boekte zaterdag geen vooruitgang. Na een ronde 72 (drie bogeys en drie birdies) staat hij nog steeds op de 40ste plaats. Fred Couples, die voor de 30ste keer de cut heeft gehaald in de Masters, staat één slag voor Woods en is gedeeld 36ste.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ian Poulter en Phil Mickelson staan vrijwel onderaan (gedeeld 50ste). De Belg Thomas Pieters en titelverdediger Sergio Garcia misten vrijdag de cut.

Leaderboard. Pairings. Tv op zondag: Ziggo Sport Golf vanaf 21:00 uur en BBC Two vanaf 20:30 uur.

Ziggo-commentator Daan Slooter over de pinposities op Augusta.

Loading the player...


McIlroy vs Reed.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}