De Hybrid van Bushnell.
Beeld: Bushnell Golf

Bushnell Hybrid: laser en GPS in één

4 april 2018 Redactie GOLF.NL
Nog nooit eerder is een afstandsmeter op de markt gebracht waarin laser én GPS slim samenwerken voor precieze afstanden. Met de komst van de 'Hybrid' van Bushnell komt daar verandering in.

Wat is het?

De slimme Hybrid van Bushnell - nog steeds marktleider op het gebied van afstandsmeters - gebruikt laser én GPS technologie om nog nauwkeuriger advies te geven als het gaat om afstanden. Aan de zijkant van het apparaat wordt namelijk op een klein scherm de afstanden naar voorkant, midden en achterkant green gegeven. De echte vernieuwing zit echter in het feit dat deze informatie ook wordt getoond op het scherm in de kijker. In een oogopslag zie je dus niet alleen hoe ver de vlag is, maar ook hoeveel ruimte je hebt voor en achter de vlag. 

Wat is er nieuw?

Waar normale laser rangefinders de afstand geven naar de vlag geeft het nieuwe apparaat dus ook de afstand naar de voorkant en de achterkant van de green. Dat is vooral handig bij de blinde slagen  en andere situaties waarbij je de vlag niet kunt 'schieten'. Voor de nauwkeurige golfer die nooit genoeg informatie kan krijgen zijn deze extra afstanden een uitkomst. Je hoeft voordat je gaat spelen ook niet meer te vragen naar pinposities en weet precies of het gevaar juist voor of achter de vlag zit.

De Hybrid gebruikt stroom van twee verschillende bronnen. De GPS-functie (36.000 banen wereldwijd) kan worden opgeladen met behulp van USB. De laser loopt op de bekende CR2 batterij en werkt dus ook als de GPS niet opgeladen is.

'De Hybrid geeft golfers meer informatie dan ooit tevoren. De twee technologieën 'praten' met elkaar zodat de golfer de afstand naar de voorkant en achterkant in relatie tot de vlag, die ongeëvenaard nauwkeurig is dankzij de laser', zegt John Decastro van Bushnell.    

Wat vinden wij?

We hebben de nieuwe Hybrid nog niet getest, maar het combineren van laser en GPS lijkt een echte toevoeging in het huidige aanbod aan afstandsmeters. Het is niet het eerste model van Bushnell dat zowel laser als GPS technologie gebruikt, maar het merk is wel degelijk de eerste die deze informatie op één scherm toont. 

Is de Hybrid 'af'? Niet helemaal, want het apparaat van Bushnell houdt met het bepalen van de afstand niet rekening met hoogteverschillen. Het apparaat is daarmee gelukkig wel altijd 'legaal' in wedstrijden, maar voor de echte pietje-precies zou het een minpunt kunnen zijn.

Wil jij kans maken op deze Hybrid van Bushnell? Klik hier om mee te doen met de winactie!

Productinformatie

De Hybrid is vanaf eind april 2018 verkrijgbaar.

Prijs: € 449,99

Meer weten? bushnellgolf.com

Lees meer over

Equipment