Voortwisch
Golfbaan de Voortwisch (G&CC Winterswijk)

Wedstrijden: Golfdriedaagse voor jeugd

15 september 2017 Redactie GOLF.NL
Open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Kijk voor open wedstrijden ook op waarkanikgolfen.nl; clubs kunnen op die website wedstrijden vermelden.

Recent toegevoegd

24 september-1 oktober - Euregio Golfweek 

Golf & Country Club Winterswijk organiseert voor de 25ste keer de Euregio Open Golfweek. Dit jaar zijn de wedstrijden in de week van 24 september tot 1 oktober. Er zijn nog plaatsen in de wedstrijden. 

Op zondag 24 september 2017 wordt het Euregio Jeugd Open gehouden. De maximum leeftijd voor deelname is 21 jaar. Op woensdag 27 september 2017 staat het Euregio Senioren Open op het programma: 18 holes strokeplay voor dames en heren met een handicap van 28,0 of lager.

De winnaar kwalificeert zich voor het Euregio Open dat gehouden wordt op 1 oktober. Er zijn dan twee categorieën: strokeplay (tot en met handicap 14,9) en stabelford (handicap 15-32). In de jaren negentig stond het toernooi bekend onder de naam Winterswijk Open. Oud-deelnemers en -winnaars zijn Inder van Weerelt, Taco Remkes, Reinier Saxton en Joost Luiten. 

Klik hier voor informatie en inschrijvingen. 

1 oktober - Shockwave Liemeer Open

Op 1 oktober 2017 wordt het Shockwave Liemeer Open op Golf- & Countryclub Liemeer gespeeld. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. 

Het deelnemersveld is sterk en alle oud-winnaars doen mee. Vorig jaar won Herman Staal van de eigen club het Liemeer Open. De hoofdprijs - naast de Black Jacket - is een golfreis voor twee personen naar El Rompido in Zuid-Spanje, aangeboden door 3D golfvakanties. Er zijn verder twee prijzen te verdienen met een hole-in-one: een scooter en een weekend lang rijden in een BMW.

Het is de zevende editie van een strokeplay-wedstrijd voor amateurs van 22 jaar en ouder. De maximale handicap voor dames 12 is en voor heren 10. 

Informatie: liemeeropen.nl

Open toernooien in 2017

20 september - Spieren voor Spieren-toernooi op Hooge Rotterdamsche

De Business Club van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche organiseert in samenwerking met PTI een fundraising-golftoernooi voor de Stichting ‘Spieren voor Spieren’. In deze wedstrijd, op woensdag 20 september 2017, spelen ook bekende topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren mee. Dit jaar hebben onder anderen Minke Booij, Marjolein Bolhuis- Eijsvogel, Wieke Dijkstra, Henk en Marianne Timmer, André Ooijer en Phil Helsby toegezegd de baan in te gaan. PTI is al meer dan 12,5 jaar maatschappelijk partner van Spieren voor Spieren en zet zich op verschillende manieren in voor dit goede doel. 

Iedere golfer met handicap 54 of lager mag deelnemen aan de speciale Spieren voor Spieren-golfwedstrijd. Bedrijven kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven voor een hele flight, inclusief bekende topsporter.  Kijk voor meer informatie op www.dehoogerotterdamsche.nl.

22 september – Golfdag Soroptimist Club Bussum

De jaarlijkse golfdag van Soroptimist Club Bussum wordt dit jaar gehouden op vrijdag 22 september. Soroptimistclub Bussum is onderdeel van Soroptimist International, een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken werkende vrouwen

Bij de wedstrijd op Golfbaan Waterland Amsterdam wordt geld ingezameld voor Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting verzorgt onder meer vakanties voor kinderen die dat vanuit thuis niet meekrijgen.

De spelvorm van de wedstrijd is Texas scramble en voor wie kennis wil maken met de golfsport is er een clinic, waarbij ook gespeeld wordt op de par-3 baan. Meer informatie: Facebook.com/SoroptimistBussum.

23 september - Young Golfers Open

Op de Heemskerkse Golfclub wordt de vijfde editie van het Young Golfers Open gespeeld. De organisatie richt zich op 'Young Golfers tussen de 20 en 40 jaar' met een handicap tussen de 0 en 54: 'Maar, als je je geestelijk een jonge golfer voelt en je bent iets ouder dan ben je uiteraard ook van harte welkom!'

Het toernooi onderscheidt zich van andere door een dj in de baan, meiden van RedBull die drankjes serveren en een neary contest vanaf het terras. Er zijn allerlei prijzen te winnen, onder meer een volledig verzorgde golfreis.

Inschrijven kan individueel, als tweetal of als team van drie personen. Er is plaats voor 108 Young Golfers. Meer informatie en inschrijvingen: heemskerksegolfclub.nl/youngopen.

De organisatie van het Young Golfers Open organiseert ook maandelijkse wedstrijden om de Young Golfers Cup. 'Dit is de competitievere variant van het Young Golfers Open die minstens zo gezellig is', zegt de organisatie.

23 september - G-Golf toernooi op Prise d’eau 

Op 23 september wordt op Golf Club Prise d’eau in Tilburg voor het eerst een Open G-Golf Toernooi gehouden. Het is een eendaagse wedstrijd voor golfers met een verstandelijke beperking waaraan vier golfverenigingen meedoen. 

Golf is een veel beoefende sport in Nederland, maar in tegenstelling tot G-voetbal en G-hockey wordt G-Golf slechts door enkele golfclubs aangeboden. Golf Club Prise d’eau wil hierin vooroplopen, zowel in de professionele organisatie van G-Golf in verenigingsverband als in het aantal G-Golfers dat in clubverband speelt.  

Jaco Wildschut, een van de G-golfers van Prise d’eau: 'Ik heb in eerste instantie heel lang gevoetbald. Toen kwam helaas de grote pech, toen tijdens de wedstrijd mijn schouder uit de kom schoot. Toen heeft mijn moeder Karin heel lang aangedrongen, waarom kom je toch niet golfen. Ik twijfelde zeer sterk, ooit was ik hiermee begonnen en dat was geen succes. Na lang sukkelen en twijfelen heb ik besloten om een keer een proef te draaien. Ik ben het toen zo leuk gaan vinden en ben ik bij Prise d’eau lid geworden. Golf geeft me rust ontspanning en zorgt voor een ontstress-factor. Ik ga er niet meer mee stoppen en het G-golf met onze Pro voelt als een familie.'

Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt, dus de inschrijving voor het toernooi van dit jaar is gesloten. G-sporters die interesse hebben in een vrijblijvende kennismaking met G-Golf, zijn welkom om op Prise d’eau een keer een proefles bij te wonen. Meer informatie is te vinden op de website van www.prisedeau-golf.nl

23-24 september - TaylorMade Strokeplay Open op Golfbaan Delfland

Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt op Golfbaan Delfland het TaylorMade Strokeplay Open gespeeld. Het is een wedstrijd voor goede amateurgolfers vanaf 12 jaar met een handicap van 20,0 of lager. Op zondag wordt het toernooi afgesloten met een barbecue. 

Hoofdsponsor TaylorMade zorgt voor mooie prijzen en verzorgt op beide dagen clubfittingen. Voor meer informatie en aanmeldingen: delflandgolf.nl

22-24 september - Tweede editie P&P Toernooi Lamswaarde

In mei hield P&P Golf-Fitting ’n Fun voor het eerst een open golftoernooi en dat was zo'n succes dat dit jaar nog een tweede editie wordt gehouden, op 22, 23 en 24 september. 

P&P (Petrus & Paulus) Golf speelt op een par-3 baan van negen holes in Lamswaarde (in Zeeuws-Vlaanderen). Er is ook een 9-holes short course en een drivingrange op het complex. P&P Hoeve is de naam van het restaurant.

Meer informatie: penpgolf.nl. Adres: Jacobus de Waalstraat 41a, 4586 AD Lamswaarde.

23-24 september - Soest Open Golfkampioenschap

Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt voor de tweede keer het Soest Open Golfkampioenschap gespeeld. Iedereen die in het bezit is van handicap 54 of lager kan meedoen. Er is een strokeplay- en stableford-categorie (handicap tot en met 18,9 en handicap 19 en hoger). 

De winnaar van de strokeplay-wedstrijd krijgt als prijs een golfreis naar Spanje in maart 2018. De stableford-winnaar krijgt een volledig op maat gemaakte Wilson-golfset. Informatie: golfparksoestduinen.nl.

30 september en 1 oktober - open toernooi op de Nieuwegeinse

De Nieuwegeinse Golfclub organiseert dit jaar voor het eerst een open golftoernooi. De 36-holes wedstrijd wordt gespeeld op 30 september en 1 oktober en staat open voor golfers van 18 jaar en ouder die handicap 54 of lager hebben.

Het Nieuwegeins Open is een wedstrijd voor teams van twee, de spelvorm is fourball better ball. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar de stichting Leergeld in Houten en Nieuwegein. Informatie: nieuwegeinsegc.nl.

24 september-1 oktober - Euregio Golfweek 

Golf & Country Club Winterswijk organiseert voor de 25ste keer de Euregio Open Golfweek. Dit jaar zijn de wedstrijden in de week van 24 september tot 1 oktober. Er zijn nog plaatsen in de wedstrijden. 

Op zondag 24 september 2017 wordt het Euregio Jeugd Open gehouden. De maximum leeftijd voor deelname is 21 jaar. Op woensdag 27 september 2017 staat het Euregio Senioren Open op het programma: 18 holes strokeplay voor dames en heren met een handicap van 28,0 of lager.

De winnaar kwalificeert zich voor het Euregio Open dat gehouden wordt op 1 oktober. Er zijn dan twee categorieën: strokeplay (tot en met handicap 14,9) en stabelford (handicap 15-32). In de jaren negentig stond het toernooi bekend onder de naam Winterswijk Open. Oud-deelnemers en -winnaars zijn Inder van Weerelt, Taco Remkes, Reinier Saxton en Joost Luiten. 

Klik hier voor informatie en inschrijvingen. 

30 september - Roedel Cup op Edda Huzid 

Edda Huzid en de Edda Huzid Golf Academy organiseren een laagdrempelige wedstrijd, de Roedel Cup. De wedstrijd gaat tussen twee grote teams, team Voorhuizen tegen team Holland. Meedoen kost een abonnementhouder 19 euro en een greenfeespeler 39 euro. Dat is inclusief ontvangst met koffie, thee en iets lekkers, 20 ballen om in te slaan op de driving range, baancatering, een drankje en bittergarnituur na de wedstrijd.

Meer informatie: eddahuzid.nl.

30 september - Nationale golfdag voor linkshandigen 

Het jaarlijkse toernooi voor linkshandige golfers op de Twentsche Golfclub wordt dit jaar gespeeld op zaterdag 30 september. ' Zo’n 4% van golfend Nederland is linkshandig en dat heeft onvermoede voordelen', zegt de organisatie, 'De hoge mate van creativiteit, gebruik makend van beide hersenhelften, zorgt er immers voor dat lefties vaak een verrassend game plan hebben.'

Dat hebben ze volgens de organisatie nodig in het toernooi dat voor de 29ste keer wordt georganiseerd.

Er is een strokeplay- en een stableford-categorie. Het prijzenpakket is voor de editie van 2017 aanzienlijk uitgebreid, met bijvoorbeeld ook een prijs voor de eerste hole-in-one. Meer informatie: lefties@twentschegolfclub.nl.

1 oktober - Shockwave Liemeer Open

Op 1 oktober 2017 wordt het Shockwave Liemeer Open op Golf- & Countryclub Liemeer gespeeld. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. 

Het deelnemersveld is sterk en alle oud-winnaars doen mee. Vorig jaar won Herman Staal van de eigen club het Liemeer Open. De hoofdprijs - naast de Black Jacket - is een golfreis voor twee personen naar El Rompido in Zuid-Spanje, aangeboden door 3D golfvakanties. Er zijn verder twee prijzen te verdienen met een hole-in-one: een scooter en een weekend lang rijden in een BMW.

Het is de zevende editie van een strokeplay-wedstrijd voor amateurs van 22 jaar en ouder. De maximale handicap voor dames 12 is en voor heren 10. 

Informatie: liemeeropen.nl

6 oktober - Golf4Gijsje

Op zaterdag 6 oktober 2017 wordt in samenwerking met Prise d’Eau Golf en de Bonheur Horeca Groep het evenement Golf4Gijsje gehouden. Overdag is er een golfwedstrijd waarbij ook een aantal BN’ers aanwezig zal zijn. De dag wordt afgesloten met een veiling. 

De opbrengst van de  dag gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is vijf jaar geleden tot stand gekomen nadat Gijs Baeten op 8-jarige leeftijd de diagnose van hersenstamkanker kreeg. Deze kankervorm is ongeneeslijk en komt voornamelijk bij kinderen voor. Eind 2011 is Gijs op 9-jarige leeftijd overleden. De stichting van Gijs heeft inmiddels twee volledig aangepaste vakantiewoningen in het leven geroepen waar kinderen met een levensbedreigende ziekte gratis een week mogen verblijven. Dit was een van de wensen van Gijs toen hij nog in leven was. Er wordt nu geld ingezameld voor een derde vakantiewoning 

Alle flights voor de wedstrijd van 6 oktober zijn al verkocht, maar de veilingitems worden tot en met 5 oktober ook online aangeboden. Kijk op gijsjeeigenwijsje.com/veiling.

8 oktober - NK 1 Club Challenge

Auke Hempenius en Golf4All Harderwijk organiseren een Nederlands Kampioenschap 1 Club Challenge. Wie maakte de beste score met één club? De wedstrijd is onderdeel van een open golfdag en wordt gehouden op zondag 8 oktober. Meer informatie: info@innergeniusgolf.nl.

9 oktober - Toernooi voor Make-A-Wish op Goyer

Stichting Golf4Charity organiseert een fundraising toernooi op Golf & Country Club de Goyer in Eemnes. De opbrengst van dit toernooi komt geheel ten goede aan Make-A-Wish Nederland dat wensen van ernstig zieke kinderen laat uitkomen. Er doen ook bekende Nederlanders mee zoals Marco Bakker, Piet Schrijvers, Winston Post, Toine van Peperstraten en Mariska van Kolck. 

Deelnemers worden in de baan verwend door onder meer het Oesterwijf, de frietboutique, Best of Barbecue, restaurant Faulk en verschillende wijnhuizen uit het Gooi. Er zijn twee hole-in-one challenges; daarbij kan men een Audi Cabrio of een Best of Bike winnen. 

Aan het eind van de middag is er een loterij met prijzen zoals een golfreis voor twee personen naar The Oitavos in Portugal. Deze prijs is ter beschikking gesteld door Fairway Golf Travel en Transavia. De dag wordt afgesloten met een viergangen diner en een veiling. 

Meer informatie: golf4charity.nl.

14 oktober - QL Glenmorangie Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 

Dit jaar is er weer een wedstrijd voor alle clubkampioenen van Nederland: de 'QL Glenmorangie Champions Trophy, het Kampioenschap der Clubkampioenen'.

De wedstrijd met een een dames- en herencategorie wordt gespeeld op 14 oktober 2017 op de Eindhovensche Golf. Uiteraard staat de wedstrijd alleen open voor de clubkampioenen strokeplay in 2017 en er is één andere voorwaarde: de minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. De spelvorm is strokeplay over 18 holes en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven kan via championstrophygolf.com. De deelnemerslijst wordt samengesteld op basis van speelsterkte (op de datum van inschrijving). De definitieve deelnemerslijst wordt op zaterdag 16 september 2017 op het KLM Open bekendgemaakt, waar de organisatie van de QL Glenmorangie Champions Trophy met een stand aanwezig is.

De organisatie van het toernooi is in handen van een enthousiast team dat ervaring heeft in de organisatie van wedstrijden, bijvoorbeeld het NK Super Senioren. Er is ook een door een raad van advies die bestaat uit gerenommeerde golfers en bestuurders uit de golfwereld en het bedrijfsleven. Het toernooi vindt plaats in nauwe samenwerking met de Eindhovensche Golf, Glenmorangie (het whiskymerk dat oo nauw verbonden is aan het Brits Open) en QL Hotels & Restaurants.

15 oktober - SingleGolfers Open

Op zondag 15 oktober wordt op Golfcentrum Best de vijfde editie van het SingleGolfers Open gespeeld. Er zijn leuke prijzen te winnen en de winnaar wordt uitgenodigd voor een privévlucht over de golfbaan. De golfdag is inclusief ontvangst met koffie en thee, een borrel met bittergarnituur en een diner als afsluiting. 

Deelname staat open voor alle golf spelende singles (alleenstaanden) en 'sportsingles' (golfers van wie de partner niet golf speelt). 

Ook golfers die geen lid zijn van SingleGolfers.nl zijn van harte welkom. Men ontvangt bij inschrijving voor dit evenement vrijblijvend twee maanden het lidmaatschap van SingleGolfers.nl cadeau.

Meer informatie: singlegolfers.nl/kalender.

SingleGolfers.nl organiseert, exclusief voor leden, reizen en evenementen in Nederland en Europa. Via de online community kunnen leden elkaar op basis van een opgegeven profiel online ontmoeten en een (golf)afspraak maken. 

T/m 19 oktober - Amsterdam Golf Open voor bedrijven in Amsterdam 

Bedrijven in de regio Amsterdam kunnen meedoen aan de eerste editie van het Amsterdam Golf Open. Er wordt gespeeld op de drie golfbanen in Amsterdam-Zuidoost. Bedrijven kunnen steeds met een ander team kunnen meedoen en er is elke keer een dagprijs. Bedrijven die minimaal vier van de zes speeldagen aanwezig zijn met een team maken kans op de eindklassementprijzen.  Een bedrijfsteam bestaat uit twee personen en de spelvorm is fourball better ball (beide spelers in een team spelen een eigen bal, de beste score van de twee telt). 

Er wordt gespeeld op Golfbaan de Hoge Dijk (par 72), Amsterdam Old Course (par 72) en de golfbaan van Amstelborgh-Borchland (par 54). De data:

 • Donderdag 22 juni Golfclub Amstelborgh
 • Dinsdag 4 juli De Hoge Dijk 
 • Maandag 10 juli Amsterdam Old Course 
 • Maandag 4 september Amsterdam Old Course 
 • Dinsdag 26 september De Hoge Dijk 
 • Donderdag 19 oktober Golfclub Amstelborgh

Meer informatie: golfopen.amsterdam / info@golfopen.amsterdam

26-28 oktober - Valencia Golfvierdaagse

Van 26 tot en met 28 oktober 2017 wordt de Valencia Golfvierdaagse gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door Mister Valencia en gespeeld op drie banen in de omgeving van Valencia: El Saler, El Bosque en Mediterraneo Borriol. De deelnemers verblijven in de stad en spelen strokeplay. Er zijn geen handicapeisen, 

Meer informatie: mistervalencia.com.

Toernooien die al gespeeld zijn

24 en 25 juni - Open Oosterhoutse Golfkampioenschappen (tot hcp 20)

Op 24 en 25 juni 2017 worden de Open Oosterhoutse Golfkampioenschappen gehouden, een jaarlijks toernooi waarbij gestreden wordt om het kampioenschap van Oosterhout. Spelers met een maximale handicap van 20 kunnen meedoen aan de wedstrijd op de Oosterhoutse, waar recent vijf nieuwe holes zijn geopend (hole 2 tot en met 6). De totale prijzenpot bedraagt € 1.950 en daarvan gaat € 500 naar de bruto winnaar. Ook is er een prijs voor een hole-in-one op een daarvoor aangewezen hole. 

De inschrijfkosten bedragen € 65 p.p voor gastspelers; dit bedrag is inclusief de greenfees en enkele consumpties. Meer informatie: oosterhoutse.nl.

24 juni - De 36 van Bentwoud

Op zaterdag 24 juni 2017 wordt weer 'De 36 van Bentwoud' gespeeld. Om 08:30 uur starten alle deelnemers (maximaal handicap 36) tegelijk, verdeeld over alle 36 holes van de Zuid-Hollandse baan. Aanmelden kan tot 10 juni: golfbaanbentwoud.nl.

25 juni - Amsterdam Open op AGC 

Op zondag 25 juni 2017 wordt op de baan van de Amsterdamse Golfclub de tweede editie van het Amsterdams Open gespeeld. Het toernooi is bedoeld voor de betere golfer (handicap 15 en lager). Er wordt gespeeld vanaf de backtees en er zullen prijzen beschikbaar gesteld worden voor de longest drive, neary en de beste bruto en netto scores. Vorig jaar is het toernooi gewonnen door Joris de Boer van de Hilversumsche Golfclub met een ronde level par. Hij won naast een trofee een dozijn ProV1-ballen en een dagdeel rijden in een Porsche. 

De inschrijving sluit op 13 juni. Informatie: amsterdamsegolfclub.nl.

28 juni - Heartgolf-toernooi op Lage Vuursche

Stichting Bladt Charity en Stiching Heartbeat organiseert voor de vijfde keer een benefiettoernooi. De wedstrijd wordt gespeeld op 28 juni 2017 op Golfsociëteit Lage Vuursche. 

Er zijn deelnemers uit Zwitserland, Duitsland, België en Nederland en de gasten worden in de baan bij 11 horecastations culinair verwend. Bijvoorbeeld een wijnproeverij, wishkey- en ginproeverij, koffieproeverij met gebak, Tapas Foodtruck met visspecialiteiten, Green Egg Sigarenpoeverij, nagebouwd Michelin-sterrenrestaurant de Hoefslag, stand met pannenkoeken en Brusselse wafels, fruit- en likeurproeverij en verse sashimi en oesters. 

Alle suppliers leveren om niet en werken gratis mee. De dag wordt begeleid door vijf golfpro’s die vrijwillig aan het evenement meewerken. Er zijn allerlei challenges zoals een wedstrijd waarbij men moet proberen om bij een auto proberen naar binnen te slaan.

Meer informatie: heartgolf.nl.

1 juli - Stippelberg Open (hcp 36 en lager) 

Op 1 juli 2017 wordt het Stippelberg Open gespeeld, een wedstrijd voor spelers met handicap 36 en lager. Golfbaan Stippelberg is een vrij nieuwe baan die op de 13de plaats staat in de GOLF.NL Top 50. In het open toernooi op deze baan zijn er drie categorieën: Handicap 0-12 individueel netto strokeplay 12,1-24 individueel stableford 24,1-35 individueel stableford Meedoen kost 75 euro. Dat is inclusief ontvangst vanaf 10 uur, een borrelhap en een diner. De eerste spelers starten om 11 uur. 

Voor meer informatie en inschrijvingen: stippelbergopen.nl.

1 juli - Drents Open op De Gelpenberg

Op zaterdag 1 juli is de Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden gastheer van het Drents Open 2017. Deze derde editie is dit jaar voor het eerst onderdeel van het wedstrijdcircuit van de Noordelijke Golf Tour en wordt georganiseerd door Pro Golf Events.

Het Drents Open zal worden gespeeld in drie categorieën. In de ochtend strijden twee stableford-categorieën (hcp 10-22/22-30) om de eer in Drenthe, waarna in de middag de strokeplay-groep (hcp +4-12) van start zal gaan. De vorige editie werd een prooi voor topamateur Aron Joustra van de Noord-Nederlandse.

Er is veel belangstelling voor deze prestigieuze wedstrijd; er staan reeds 110 aanmeldingen op de inschrijflijst, maar er is plek voor 144 deelnemers. Mocht je willen meedoen kijk dan snel op progolfevents.nl/drentsopen en meldt je aan.

9 juli - Wedstrijd voor golfers met verstandelijke beperking 

Op Golfclub Holthuizen in Roden wordt op zondag 9 juli 2017 een golfwedstrijd gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een 9-holes wedstrijd en de deelnamekosten bedragen 40 euro. Iedere golfer gaat met een begeleider de baan in.

Het is mogelijk o te overnachten in De Zwerfsteen in Roden (prijzen vanaf 30 euro). Voor meer informatie en inschrijvingen: mail of bel Corrie van Wijk, ckvanwijk@hotmail.com, 0594-512364.

10 juli - Bynder Birdy Golftour op de Goyer

Op maandag 10 juli wordt op de Goyer G&CC de derde wedstrijd van de Bynder Birdy Golftour gespeeld. De hoofdsponsor van de tour heeft deze wedstrijd uitgekozen om wat extra’s toe te voegen. Niet alleen wordt de borrel inclusief happen aangeboden aan alle deelnemers, maar er wordt ook een Bushnell Rangefinder verloot onder de deelnemers.

En op de normaal gesproken lange 11de hole staat een heuse auto als prijs voor de eerste hole-in-one. De golfer die hier die perfecte bal slaat, kan de volgende dag met een cheque onder de arm naar de Volkswagen-dealer om een splinternieuwe Beetle uit te zoeken. 

Inschrijvingen: birdy-club.com. De inschrijving sluit vrijdag 7 juli. 

17 juli - Toernooi voor KiKa op De Pan

De Utrechtse Golf Club De Pan heeft de baan ter beschikking gesteld voor een benefiettoernooi waarbij geld wordt ingezameld voor KiKa (Kinderen Kankervrij). De shotgun-wedstrijd wordt gespeeld op 17 juli om 13 uur.  De ontvangst is vanaf 11.45 uur. Meedoen (inclusief een lunchpakket, een aantal drankjes en eendriegangendiner) kost €150. Om 19.00 uur is er een loterij en daarna volgt een uitreiking van een cheque door de directeur van KiKa. De hoofdprijs in het toernooi is een vliegreis van Corendon voor twee personen. 

Aanmelden en informatie: kikagolf@xs4all.nl.

29 juli - Grevelingenhout Open en Senioren Open

Op zaterdag 29 juli 2017 wordt op Golfclub Grevelingenhout in Bruinisse het Grevelingenhout Open en het Grevelingenhout Senioren Open 2017 gehouden. Het maximum aantal deelnemers is 30 per leeftijdscategorie. De inschrijving sluit op 23 juli.

 • Het Grevelingenhout Open: strokeplay-wedstrijd voor spelers van 22 tot 50 jaar. Handicap: <18,1.
 • Het Grevelingenhout Senioren Open: strokeplay-wedstrijd voor spelers van 50 jaar en ouder. Handicap: <18,1.

Het Grevelingenhout Senioren Open telt mee voor de NGF Senior Ranking voor dames en heren. Het inschrijfgeld voor beide wedstrijden bedraagt € 45. Meer informatie: grevelingenhout.nl.

31 juli-4 augustus - Eerste Campercup 

Van maandag 31 juli tot met vrijdag 4 augustus organiseren vier golfbanen in Noordoost-Nederland een vierdaagse Campercup, speciaal voor golfers die in het bezit zijn van een camper óf camperaars die golfen. De vier banen werken al samen in een Greenfeecarroussel.

Er wordt gespeeld op GC de Hooge Graven in Ommen (31 juli), de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen (1 augustus), Golfclub de Semslanden in Gasselternijveen (3 augustus) en de Drentse Golfclub de Gelpenberg in Aelden (4 augustus). De golfende camperaars kunnen hier overnachten. 

Deze eerste editie staat open voor golfers van elk niveau mits in het bezit van een handicap. Meedoen kost 120 euro per deelnemer voor vier speeldagen, inclusief (gratis) staanplaats. 

Iedere baan zorgt voor een alternatief (en vrijblijvend) programma. Daarnaast zullen alle clubs de deelnemers een aanbieding doen voor een ontbijtservice en uiteraard maken de clubhuizen in de avond met alle liefde een maaltijd voor de deelnemers. 

Meer informatie: campercup.nl.

3 augustus - Wilhelminabeker op de Haagsche

Op De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club zal op donderdag 3 augustus 2017 de Wilhelminabeker verspeeld worden. Inschrijving onder de volgende voorwaarden: 

 1. Spelers moeten tenminste één jaar in het voormalige Nederlands Indië of het huidige Indonesië gewerkt of gewoond hebben of daar geboren zijn. 
 2. Spelers moeten lid zijn van een bij de NGF aangesloten golfclub en hun NGF-kaartje kunnen tonen. 
 3. Bij aanmelding moeten spelers hun exact handicap opgeven. Maximum EGA hcp is voor dames 19,7 en voor heren 21,6. 
 4. Er wordt afgeslagen vanaf 10.00 uur vanaf hole 1 en 10. De gezamenlijke EGA handicap mag het maximum van 65,0 niet overschrijden. 
 5. Maximum aantal deelnemers: 78. Inschrijving naar binnenkomst van aanmelding vanaf 1 juni 2017. 
 6. Aanmelden: via het formulier op de website khgcc.nl
 7. Betaling vooraf via IDEAL: Tarieven p.p.: dagcontributie niet-leden incl. inschrijfgeld € 50, Indisch buffet € 35. 
 8. Uiterste inschrijfdatum: 20 juli 2017.
 9. Annuleren met restitutie mogelijk tot 27 juli 2017.
 10. De wedstrijdleiding zal zo veel mogelijk rekening houden met eventuele voorkeuren bij de flightindeling, maar kan niet garanderen dat dit in alle gevallen mogelijk is.

5 augustus - Indisch golftoernooi in Lelystad 

Op 5 augustus 2017 wordt voor de vierde keer het Indische golftoernooi Melati gespeeld. Dit jaar wordt gespeeld op Flevo Golf Resort in Lelystad (GC Flevoland). Het toernooi staat open voor golfers die zijn geboren in Nederlands-Indië en Indonesië en voor degenen die in Indonesië gewerkt hebben. 'Tegen golfers die in Nederland geboren zijn, maar van wie tenminste een van de ouders afkomstig is uit de gordel van Smaragd, zeggen wij: selemat datang', aldus de organisatie. 'Dit geldt ook voor de partners die mee willen spelen.'

Niet golfende partners zijn van harte welkom deel te nemen aan het Indisch buffet na afloop van de golfwedstrijd. Meer informatie en aanmeldingen: wadhooghwinkel@chello.nl.

12-13 augustus - Open Fourball Kampioenschap

Een nieuw toernooi deze zomer op Golfbaan Sluispolder: het PGA Holland Open Fourball Kampioenschap. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de PGA Holland ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club.

In het toernooi wordt matchplay better-ball gespeeld in duo’s. Het toernooi staat open voor alle golfpro's van Nederland, zij kunnen meedoen samen met een amateur. Maar ook een team bestaande uit twee amateurs is van harte welkom. Door de spelvorm en handicapverrekening kunnen ook amateurteams meestrijden om de titel.

Inmiddels is de inschrijving geopend en zullen onder anderen. Ralph Miller, Mark Reynolds, Mark Metgod, Brian Schutz, Ruben Wechgelaeraar en Sander van Duijn aan de start verschijnen. Ook de home-professionals van Golfbaan Sluispolder - Wiebe Giesen, Edith Eijkmans, John Schipper, Remy Weiand en Rene Pronk - zijn van de partij.

Meer informatie: fourball.nl.

21-27 augustus - Rijnmond Open Golf 

Van maandag 21 t/m zondag 27 augustus 2017 wordt de  achtste editie van het Rijnmond Open Golf gespeeld. Dit strokeplay-toernooi op  De Hooge Rotterdamsche staat open voor alle golfamateurs uit heel Nederland. De beste handicappers worden direct geplaatst voor het finaleweekend op 26 en 27 augustus, de overige spelers dienen zich te kwalificeren door middel van voorrondes die plaatsvinden van 21 tot en met 25 augustus. 

Dit jaar maakt het netto-toernooi plaats voor een derde ronde strokeplay voor alle gekwalificeerde spelers. Golfers van 50 jaar en ouder, die zich plaatsen voor het finaleweekend, spelen automatisch mee in het in Rijnmond Open Golf geïntegreerde seniorentoernooi. De uitslag hiervan telt ook mee in de NGF Senior Ranking. 

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus wordt een golf- en lifestyle golfmarkt gehouden. met onder meer stands van Golf Diva, Scratz golfwear, Artihove, Fit39 ex, Wijnkoperij Cees van Noord, Peugeot DAVO Bergschenhoek en Wassen-zonder-Water. De Golfschool heeft een outlet en Antony Morgan Clubfitting houdt een Cobra-demodag.

Dit jaar komt 5 procent van de sponsoropbrengsten ten goede aan Spieren voor Spieren. In de voorgaande editie was Quint Koppers (Koninklijke Haagsche) de winnaar en Lotte Hoekstra (De Hooge Rotterdamsche) de winnares. 

Meer informatie: rijnmondopengolf.nl.

26 augustus - GolfvoorPlezier op De Scherpenbergh

Op zaterdag 26 augustus wordt op De Scherpenbergh in Apeldoorn het toernooi GolfvoorPlezier gehouden. Iedereen met handicap 54 of lager mag meedoen aan 18-holes stableford wedstrijd. Het inschrijfgeld is 100 euro en de helft daarvan gaat naar Stichting Villande, die helpt bij de inrichting van een huis waar jonge mensen met een lichte beperking zelfstandig kunnen wonen. Na afloop is er een barbeque-buffet, muziek en een veiling met items van de sponsoren zoals Merida, Van Mossel, Droomparken, Deloitte en Restaurant Het Ei van Columbus.

Meer informatie: golfvoorplezier.nl.

26 augustus Open - Amsteldijk Kampioenschap par-3 baan

Op zaterdag 26 augustus wordt het Open Amsteldijk Kampioenschap gespeeld, op de par-3 baan van Golfcentrum Amsteldijk. Iedereen met een handicap 54 en lager kan meedoen aan de 18-holes wedstrijd. De inschrijving sluit maandagavond 21 augustus. Klik hier voor meer informatie.

26 augustus - Gronings Open 

Op zaterdag 26 augustus aanstaande is Golfclub de Compagnie in Veendam gastheer van de vierde editie van het Gronings Open. Het toernooi maakt dit jaar voor het eerst onderdeel uit van het wedstrijdcircuit van de Noordelijke Golf Tour. 

Volgens Henk van Dijken van toernooiorganisatie Pro Golf Events is het doel ‘om een kampioenschap te organiseren waarbij er in elke categorie serieus gestreden kan worden om de overwinning met spelers van een gelijkwaardig niveau’. Er zijn drie drie categorieën: stableford (handicap 10-22 en 22-30) en strokeplay (hcp +4-12). De laatste editie werd een prooi voor Maurits Noorda van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club. 

Aanmeldingen: progolfevents.nl/groningsopen.

2-3 september - Warsteiner Zaans Open

De Zaanse Golf Club organiseert voor de zevende keer het Zaans Open, een tweedaagse strokeplay-wedstrijd voor spelers met een handicap onder de 18,4.

Meedoen (voor niet-leden) kost 70 euro voor twee dagen. Er zijn prijzen te winnen die gesponsord worden door onder meer Warsteiner, GolfPlaza, PinHigh, Dekker Autogroep, GHI Koelservice, Dolf Kat Schilderwerken en de Hoop op d’Swarte Walvis. Bezoekers zijn ook welkom, clubhuis The Chipping Inn is de gehele dag geopend. 

Meer informatie: zaansegolfclub.com.

3 september - Pro-Am op Spaarnwoude

Op zondag  3 september aanstaande organiseert de Golfclub Spaarnwoude na jaren weer een Pro-Am golftoernooi. Aan dit toernooi nemen 25 aansprekende PGA-golfprofessionals deel die samen met 75 amateurspelers van de club  teams vormen. Elk team bestaat uit een golfprofessional en drie amateurs die op de 18 holes E –D baan om de prijzen strijden.

Het evenement wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van Golfclub Spaarnwoude. 

Na de pro-am, die begint om 9.00 uur, wordt om 15.30 uur een 'Shoot Out' gespeeld waaraan de zes hoogst gekwalificeerde pro’s uit de pro-am deelnemen. Dit is een aparte wedstrijd op vier holes van het A-circuit  waarbij er op elke hole een pro afvalt.

Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen gedurende de hele dag van dichtbij hole per hole de wedstrijd volgen of op de drie terrassen van restaurant Graan voor Visch onder het genot van een drankje en hapje de verrichtingen van de golfers volgen.

1-3 september - Goyer Open Golfdagen

De Goyer Golf & Country Club in Eemnes organiseert begin september wedstrijden voor recreatiegolfers uit de regio én voor topspelers uit heel Nederland. 

 • Vrijdag kunnen 55-plussers uit de regio 't Gooi meedoen aan de zogeheten Senior Challenge.
 • Zaterdag zijn Gooiers tussen de 35 en 55 jaar van harte welkom op de Midlife Challenge. 
 • Op zondag 3 september zijn topgolfers uit heel Nederland welkom voor het prestigieuze Goyer Open. 

'Omdat je dan echt de beste amateurgolfers van Nederland aan het werk ziet, is dit ook een leuk toernooi om als toeschouwer te volgen', zegt Goyer-voorzitter Bart-Jan van Genderen. 'Hier doen toptalenten mee. We verwachten een mooi deelnemersveld omdat veel spelers deze wedstrijd als een testcase zien voor het Nationaal Open, dat de week erna ook op de Goyer plaats zal vinden.' 

Meer informatie: goyer.nl.

1-2 september - Amersfoortse Golfkampioenschappen

De Hoge Kleij is op vrijdag 1 en zaterdag 2 september gastheer van de 39ste editie van de Amersfoortse Golfkampioenschappen (AGK). Het toernooi staat open voor dames en heren wonende in of binnen een straal van 15 km rond Amersfoort, waaronder de gemeenten Leusden, Soest, Baarn, Hoevelaken, Zeist, de Bilt, Nijkerk en Maarn. Meer informatie: amersfoortsegolfkampioenschappen.nl

Op vrijdag 1 september kan iedereen (ook golfers uit andere delen van het land) gratis deelnemen aan een golfclinic met lunch (gratis). Deze clinic wordt gegeven door Robert van Kranen. Meer informatie over de clinic vind je op golfcenter.nl.

1 september - Golftoernooi voor Voedselbank op Heelsumse

Golfers die de Voedselbank een goed hart toedragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het Benefood-toernooi op vrijdag 1 september 2017. Dit jaar wordt de wedstrijd gehouden op de baan van Golfclub Heelsum. Het wordt volgens de organisatie een spannende en vooral feestelijk aangeklede dag met een lunchpakket, een verrassing onderweg, mooie prijzen, een Italiaans buffet en een loterij. 

Meedoen kost 100 euro per persoon (alles inclusief). Het is mogelijk om met een team van vrienden in te schrijven, maar voor individuele golfers is er ook plek. In de 18-holes wedstrijd wordt gespeeld vanaf handicap 36, maar hogere handicaps tot en met 54 zijn ook welkom. De wedstrijd begint om 11.30 uur. Golfclub Heelsum stelt de baan ter beschikking. 

Voor nadere inlichtingen, neem contact op met Wim de Wit (drwdewit@gmail.com). Benefood is een initiatief van enkele enthousiaste golfers die als vrijwilliger actief zijn bij de Voedselbank Arnhem en Voedselbank Neder Veluwe.

2 september - Open Amsteldijk Kampioenschap 9-holes baan

Op zaterdag 2 september wordt het Open Amsteldijk Kampioenschap gespeeld op de 9-holes baan. Iedereen handicap 36 of lager kan deelnemen. De inschrijving voor deze wedstrijd sluit maandagavond 28 augustus. Klik hier voor meer informatie.

2 en 3 september - Strijensche Open 

Op de Strijensche Golfclub wordt op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 De Strijensche Open gespeeld, een jaarlijks toernooi voor spelers van 16 jaar en ouder met een EGA/NGF handicap van 36 of lager. De data van de voorrondes (18 holes) zijn: zondag 27 augustus start om 08.30 en 13.30 uur maandag 28 augustus start om 15.00 uur dinsdag 29 augustus start om 15.00 uur De beste 57 spelers in de voorrondes plaatsen zich automatisch voor zaterdag 2 september, plus de 15 spelers met de laagste handicap die zich inschrijven. De beste 36 spelers van de zaterdag spelen op zondag 3 september de finale.  

Golfers kunnen zich aanmelden via destrijenscheopen.nl. Hier vind je ook meer informatie over het toernooi.

2-3 september - Warsteiner Zaans Open

De Zaanse Golf Club organiseert voor de zevende keer het Zaans Open, een tweedaagse strokeplay-wedstrijd voor spelers met een handicap onder de 18,4.

Er zijn prijzen te winnen die gesponsord worden door onder meer Warsteiner, GolfPlaza, PinHigh, Dekker Autogroep, GHI Koelservice, Dolf Kat Schilderwerken en de Hoop op d’Swarte Walvis. Bezoekers zijn ook welkom, clubhuis The Chipping Inn is de gehele dag geopend. 

Meer informatie: zaansegolfclub.com.

2-3 september - Beat the Pro bij Twente Cup

Beat the Pro is ook een onderdeel bij de Twente Cup. Dat is een jaarlijkse wedstrijd voor pro's op de Twentsche Golfclub waarin een wildcard voor het KLM Open is te verdienen.

Hole 15 van de Twentsche Golfclub wordt omgebouwd tot een mini-stadion met tribune. Na elke flight slaat een amateur af. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan de professionals, vergaren eeuwige roem. De amateur die zijn of haar bal uiteindelijk het dichtst bij de hole slaat, mag naar het KLM Open om daar deel te nemen aan Beat The Pro.

Verenigingen uit Twente zijn uitgenodigd om deelnemers af te vaardigen voor deze Beat the Pro. Informatie: twentschegolfclub.nl.

3 september - NK Four Ball Better Ball op de Amsterdamse

Dit jaarlijkse NK is alleen voor heren. De Amsterdam Cup staat open voor single handicappers en de koppels mogen een gezamenlijke handicap onder de 14 hebben.  Na de eerste 18 holes van de 36-holes wedstrijd is er een lunch en na afloop is er een borrel en prijsuitreiking. Het inschrijfgeld is €70 per paar (incl. 1x voorspelen). 

Inschrijvingen voor 30 augustus op amsterdamsegolfclub.nl (maximaal 40 koppels, indeling geschiedt naar handicap). Vorig jaar wonnen Max Albertus (inmiddels pro) en Dennis Asselbergs van de Noordwijkse.  

3 september - Kleiburg Open (tot handicap 30) 

Op zondag 3 september 2017 wordt op de baan van Golfclub Kleiburg het Kleiburg Open 2017 gehouden, een jaarlijks toernooi voor spelers met een handicap tot en met 30. In de categorieën I (heren) en II (dames) (hcp t/m 15,0) is de spelvorm strokeplay (18 holes, in flights van drie spelers, geen handicapverrekening). De heren spelen van de witte tees en de dames van de blauwe. In de categorie III (dames en heren) (hcp 15,1 t/m 30,0) is de spelvorm stableford (18 holes, in flights van drie personen). De heren in deze categorie spelen van geel en de dames van rood. Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers wordt in de week voorafgaand aan het toernooi eventueel een voorronde gespeeld.

Deelnemers met een handicap gelijk of lager dan 4,0 zijn automatisch geplaatst voor de ronde op 3 september en behoeven dus geen voorronde te spelen.  De inschrijfkosten bedragen 45 euro p.p. voor gastspelers en 25 euro p.p. voor clubleden. Meer informatie: golfclub-kleiburg.nl.

4 september - Malaika Kids Open

Op Golfbaan de Swinkelsche wordt op 4 september 2017 gespeeld voor het goede doel: het Malaika Kids Open. Het is de zesde editie van het Malaika Kids Open Golftoernooi. Tot nu toe werd het toernooi gespeeld op de oudste banen van Nederland, nu is De Swinkelsche gastheer. De baan is vijf jaar oud en nummer 12 in de GOLF.NL Top 50 van Nederland. De Swinkelsche ligt in een natuurgebied vlakbij Eindhoven.

De golfdag bestaat uit een wedstrijd, een aangeklede borrel, loterij, veiling en prijsuitreiking. De opbrengst van het evenement gaat naar weeskinderen in Tanzania die door Malaika Kids worden verzorgd.

Ga naar malaika-kids.org voor meer informatie over het dagprogramma, de kosten voor deelname en het inschrijfformulier.

6-9 september - Goede doelen golfweek op Hitland

In de Golfweek van Hitland, van maandag 4 tot en met zaterdag 9 september, wordt voor het goede doel gegolfd. Het betreft twee lokaal georiënteerde goede doelen: Stichting DaDa en Stichting Uitbus Plus Zuidplas.

In de golfweek worden dagelijks open golfwedstrijden georganiseerd, gecombineerd met lunch en/of diner. Iedereen met baanpermissie of een handicap kan aan diverse evenementen deelnemen.

 • Maandag 4 september: Golfplaza Open
 • Dinsdag 5 september: Golfen voor Senioren
 • Woensdag 6 september: Wine & Oysters (al vol)
 • Donderdag 7 september: Golfen voor Uitbus Plus Zuidplas
 • Vrijdag 8 september: Mosselwedstrijd
 • Zaterdag 9 september: Hitland Bokaal
 • Zondag10 september: Hitland Baanrecordwedstrijd

Meer informatie en inschrijvingen: hitland.nl/golfweek. Vorig jaar is ruim 20.000 euro bij elkaar gegolfd.

6 september - Haagsche Businessclub Golfevent

The Company Golf Club organiseert in samenwerking met Golfbaan Bentwoud en De Haagsche Business Club een open golftoernooi. Het golfevenement wordt gehouden op 6 september 2017. 

De compleet verzorgde golfmiddag bestaat uit een 9-holes wedstrijd, walking dinner en netwerkborrel. Er is gekozen voor een spelvorm die voor iedereen veel plezier oplevert. 'Je hoeft dus geen hele goede golfer zijn om mee te kunnen doen!' zegt de organisatie.

Meer informatie: thecompanygolfclub.com.

7 september - RSM ZakenGolfster 

De achtste editie van het 'outdoor netwerk event' RSM ZakenGolfster wordt gehouden op 7 september op Golfclub Anderstein in Maarsbergen. 

De bedenker en organisator van de dag is Ariane Stuyvenberg-De Groot van Young Girls Community. Wie samen met een zakenvriendin en/of Young Talent komt, profiteer van de zakenvriendinspecial: 25 euro korting per persoon. Het thema van 2017 is: 'TEEm up! Teamwork makes your dreams work'. Alle deelnemers kunnen de dialoog rond dit thema bijwonen; het wordt gefaciliteerd door Jolanda Holwerda en Floor van Wingerden van Perpetuum. 

Als je geen golfervaring hebt, kun je deelnemen aan een golfclinic, met aansluitend de dialoog. Daarnaast is er een ludieke activiteit voor het goede doel TopGolfTalent. Meer informatie is te vinden op zakengolfster.nl.

9 september - Golfdiva Ladies Only op de Gelpenberg

Op zaterdag 9 september 2017 wordt de derde editie van het Ladies Only gespeeld op de Drentse Golfclub de Gelpenber. GolfDiva heeft als hoofdsponsor haar naam gekoppeld aan het evenement en verzorgt prijzen. De wedstrijd is alleen toegankelijk voor vrouwen. Deeelnemers dienen zich in teams van twee personen op te geven. De spelvorm is greensome stableford en er is plek voor 36 teams (72 speelsters). De minimale handicap voor deelname is 54. In de wedstrijd is de maximale playing handicap 36.

Volgens Niels van der Weerd van wedstrijdorganisator Pro Golf Events is het Golfdiva Ladies Only een unieke wedstrijd: ‘Tijdens het toernooi worden de golfende dames lekker in de watten gelegd. Zoals gebruikelijk is er koffie en thee met een lekkernij bij de ontvangst. Nadat ze in de baan verzorgd zijn met heerlijke versnaperingen wordt de dag afgesloten met een volledig verzorgde high tea én een modeshow van Golf Diva.’

Golfdiva stelt een prijzenpakket samen en De Gelpenberg stelt twee paar greenfees beschikbaar voor de winnaressen. Ga voor meer informatie en inschrijvingen naar progolfevents.nl/ladiesonly.

9 september - Brabants Disabled Open

Op zaterdag 9 september wordt op Golfbaan Stippelberg in Bakel voor de tiende keer het Brabantse Disabled Open golftoernooi gespeeld. Het toernooi waaraan 34 spelers uit het hele land deelnemen is bedoeld voor golfers met een lichamelijke beperking. Burgemeester Michiel van Veen van de gemeente Gemert Bakel opent om 10.30 uur het toernooi.

De organisatie van het toernooi is in handen van de Stichting Brabantse Disabled Open. Tijdens het toernooi wordt een golfclinic verzorgd voor mensen met een lichamelijke beperking. Meer informatie: gehandicaptengolf.nl.

10 september - Houtrak Open 

Betere amateurs lager kunnen meedoen aan het Tele2 Zakelijk-Einstein ICT Houtrak Open, een qualifying strokeplay-wedstrijd over 18 holes. Starttijden: 8:30 en 14:30 uur (twee keer een all-tee start). 

Mannen tot en met handicap 12,0 spelen van wit en vrouwen tot en met 15,0 van blauw. Bij de senioren is de handicaplimiet 18,0; de vrouwen-senioren spelen van rood en de mannen van geel.

Meedoen kost 35 euro (leden van Houtrak betalen 10 euro). Meer informatie: houtrak.nl.


15 en 16 september - Dutch Hickory Open

Op 15 en 16 september wordt het Dutch Hockory Open gehouden op de historische heidebaan van Ullerberg. Iedereen mag meedoen aan het toernooi in Ermelo mits men speelt met hickory clubs (de golfstokken van vroeger met houten shafts). Er zijn prijzen voor de beste golfers en voor The Best Dressed bij de vrouwen en mannen. 

Meer informatie over het toernooi en over hickory golf: ullerberg.nl/IDHO.

15 september - Noordwijk Open voor Noordwijkers 

Op vrijdag 15 september 2017 wordt voor de 24ste keer het Noordwijk Open gespeeld, een golfwedstrijd voor permanente inwoners van Noordwijk. Ook dit jaar is er een ochtend- en een middagronde (start 08.15 uur respectievelijk 13.30 uur). De wedstrijdvorm is 18 holes single stableford voor spelers met een maximum handicap van 36,0. 

Er zijn prijzen in twee categorieën (t/m 20,0 en 20,1 - 36). De winnaar van het Noordwijk Open is degene met de meeste punten, zonder handicapverrekening (bruto). De prijsuitreiking volgt zo spoedig mogelijk na de binnenkomst van de laatste deelnemers. 

Inschrijven kan vanaf maandag 4 september 2017 via de website noordwijksegolfclub.nl.

15 september - Interbancair Golftoernooi

Op vrijdag 15 september wordt op Golfbaan het Rijk van Nunspeet de 45ste editie van het Interbancair Golftoernooi gespeeld. Het Interbancair Golftoernooi (IBG) is een wedstrijd voor medewerkers van banken of financiële instellingen. Meer informatie over het toernooi is te vinden op golftrip4u.nl.

T/m 18 september - Charity-golfdagen op de BurgGolf-banen

Fonds Gehandicaptensport organiseert samen met maatschappelijk partner BurgGolf zes Charity-golfdagen.  De data en banen:

 • BurgGolf Purmerend: maandag 26 juni 2017 
 • BurgGolf Zoetermeer: maandag 3 juli 2017 
 • BurgGolf St. Nicolaasga: maandag 17 juli 2017 
 • BurgGolf Wijchen: maandag 21 augustus 2017 
 • BurgGolf ‘s-Hertogenbosch: maandag 4 september 2017 
 • BurgGolf Veldhoven: maandag 18 september 2017

De opbrengst van de Charity Golfdagen zal ten goede komen aan lokale sportverenigingen die gaan beginnen met gehandicaptensport of die het bestaande aanbod willen uitbreiden. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport zet zich samen met haar partners in om sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk de maken. 

Golfers kunnen zich individueel inschrijven of als een flight van vier personen. Inschrijfkosten individu: €125, flight (4 personen): €500. Dit is inclusief het ontvangst, 18 holes golfen, lunchpakket, baancatering, netwerkborrel en een live cooking barbecue.

Meer informatie: fondsgehandicaptensport.nl/burggolf.

17 september - Millennial Golf Day

Op 17 september 2017 is er op Amsterdam Old Course een golf evenement met een 6-holes wedstrijd voor jongeren van 21 tot 38 jaar, de Millennial Golf Day. Het is gericht op beginnende en ervaren golfers. Na de wedstrijd is er een braai en de hele dag is het KLM Open is televisie te volgen. 

Het begint om 12.30, de wedstrijd om 13.30 uur. De wedstrijdvorm is four ball better ball. Meedoen kost 37 euro p.p. Dit is inclusief inschrijfgeld, prijzen, twee drankjes, borrelhappen, braai.

Meer informatie: i-amgolf.nl.