Waste areas met rood zand kenmerken Prague City Golf
Het clubhuis van Prague City Golf
Mooie herfstkleuren op de baan van Prague City Golf
18 holes puttbaan van Prague City Golf: de Himalaya
Markante roestkleurige rotsblokken in de waterhindernissen van Albatross
Albatross Golf Resort
Modern clubhuis van Albatross Golf Resort
Vijf tees op Albatross

City- en golftrip naar Praag

29 september 2017 Redactie GOLF.NL
Flaneren over de Karelsbrug, beroemde Tsjechische bieren proeven en op een steenworp afstand van het centrum golfen op twee Tour-banen die ook te doen zijn voor 'gewone golfers'. Ook zin in een lang herfstweekend Praag?
 

Tsjechië, Praag

Oktober is een van de beste maanden voor een citytrip naar Praag; de temperatuur is doorgaans aangenaam en de kans op regen niet te hoog. Daarbij vliegt Transavia je er vanaf Eindhoven voor 25 euro naartoe (als je tenminste niet te kieskeurig bent over de vertrekdagen en -tijden) én je kunt er makkelijk twee golfbanen bezoeken waar topspelers van de Challenge en de European Tour in respectievelijk juli en augustus/september hebben gespeeld. Reden genoeg om deze herfst cultuur en golf te combineren in de Tsjechische hoofdstad waarvan het historische centrum al sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

De twee golfbanen zijn Prague City Golf (Prague Golf Challenge) en Albatross Golf Resort (D+D REAL Czech Masters). 

Prague City Golf

Prague City Golf ligt 15 kilometer van hartje centrum, is ontworpen als Championship Course maar zeker ook een geschikte baan voor ‘gewone’ golfers. De eerste negen worden de Links Nine genoemd, de tweede negen de Lake Nine. Deze namen geven al aan dat er een grote variëteit te vinden is. Opvallend zijn de waste aeras bij sommige holes met rood zand. Aan de oefenfaciliteiten is veel zorg besteed. Er is de Himalaya, een 18 holes puttbaan geïnspireerd op Ladies Putting Course van de beroemde Schotse baan St. Andrews en het complex heeft een van de grootste drivingranges van Tsjechië met achttien overdekte plekken. Het clubhuis heeft een goed restaurant en mooi terras met uitzicht over de baan. 

Greenfee variërend van 27 euro (9 holes doordeweeks) tot 65 euro (18 holes in het weekend). Op de Himalaya kun je voor 7,50 euro 18 holes putten. 

Meer informatie (in het Tsjechisch) 

Albatross Golf Resort 

Het Albatross Golf Resort (25 kilometer van het stadscentrum) is relatief nieuw, geopend in 2009. Dankzij een microklimaat profiteert de baan van een lang golfseizoen. De 18 holes liggen in een wat heuvelachtig terrein met opvallende waterhindernissen die gemarkeerd zijn door roestkleurige rotsblokken. Elke hole heeft vier of vijf tees zodat je de moeilijkheidsgraad kunt aanpassen. Het clubhuis is modern en ligt iets hoger waardoor het grote terras mooi zicht biedt over een aantal holes. Tsjechische golfers hebben deze baan meerdere keren bestempeld als beste baan in Tsjechië, op Leadingscourses.com krijgt die een 8,1. 

Greenfee variërend van 27 euro (9 holes doordeweeks) tot 82,50 euro (18 holes in het weekend). Een golfset huren kost ongeveer 35 euro. 

Meer informatie (in het Engels)

Vliegen & overnachten

Er zijn natuurlijk genoeg hotels en B&B’s te vinden in Praag. Albatross Golf Resort doet op zijn site nog enkele suggesties aan de hand.  

Een check bij Transavia vandaag op 29 september levert op dat je voor 56 euro een retourticket Eindhoven-Praag kunt boeken als je op dinsdag 10 oktober heen vliegt en vrijdag 13 oktober terug. Als je wat minder flexibel bent en graag een weekend wil benutten, kun je op zo’n 125 euro uitkomen.