GC Almeerderhout
GC Almeerderhout

US Kids-wedstrijd op Almeerderhout

26 september 2017 Redactie GOLF.NL
Op zondag 1 oktober 2017 wordt op Golfclub Almeerderhout een wedstrijd van US Kids gehouden.

Het aantal open golftoernooien voor jeugd heeft een grote vlucht genomen. Om te zorgen dat de jeugd door de spreekwoordelijke bomen de golfbaan nog blijft zien, heeft Almeerderhout ervoor gekozen geen zelfstandig jeugd open te organiseren maar de samenwerking te zoeken met de US Kids Amsterdam Local Tour. De doelstellingen van US Kids - golf toegankelijk maken voor een brede doelgroep (met handicap 54 of lager) en jeugd van vijf tot en met 18 jaar enthousiasmeren voor de sport - sluiten nauw aan bij de visie van Golfclub Almeerderhout.

De jeugdwedstrijd Golfclub Almeerderhout is dus onderdeel van de US Kids Amsterdam Local Tour. Het thema van de jeugdwedstrijd is bovendien 'All-American'. De kinderen krijgen goodie bags inclusief een kortingsbon, een Amerikaanse snack op de turn en een Amerikaans buffet in het clubhuis.

De jeugdcommissie van Almeerderhout, de business club en sponsors zorgen ervoor dat de wedstrijd een clubtintje krijgt. Dutch Kids Golf, organisator van de US Kids-wedstrijden in Nederland, doen de professionele uitvoering van de wedstrijd. Het toernooi telt dus mee voor de NGF-ranking. Inschrijven kan via de website van Dutch Kids Golf: dutchkidsgolf.nl/evenementen.
}