Luiten in Portugal: 'Frustrerende dag'

24 september 2017 Redactie GOLF.NL
Lucas Bjerregaard heeft in de Portugal Masters zijn eerste zege op de European Tour behaald. Joost Luiten speelde een matige slotronde en kwam niet in het stuk voor. Hij werd twaalfde.

Luiten begon de laatste ronde met drie slagen achterstand op Bjerregaard. Naast Luiten waren er nog veel meer kapers op de kust op de Dom Pedro Victoria Golf Course. Maar waar sommigen dachten dat de Deen, die nog niet had gewonnen op de European Tour, wel eens zou kunnen bezwijken in die positie, bleef Bjerregaard ijzig koel. Dankzij onder meer acht birdies kwam hij binnen in 65 slagen, met vier slagen voorsprong op de nummer twee. Luiten - en alle anderen - konden niet tippen aan de slotronde van de 26-jarige Deen. 

Luiten zelf had niet de start die hem direct in het spoor van Bjerregaard bracht. Hij maakte weliswaar een birdie op de eerste hole, maar de eerste bogey volgde te snel (derde hole). Een dubbel bogey op zeven wierp hem eigenlijk al te ver op achterstand. Een tweede dubbel bogey volgde op hole 11, waarna zelfs een top-20 klassering ver weg leek. Maar zoals eerder deze week bewaarde Luiten het beste voor het laatst. Met een eagle en drie birdies krabbelde hij weer richting de top-10. Hij eindigde de ronde daardoor nog onder par, maar het was te weinig om een rol van betekenis te spelen. 

Achter Bjerregaard werd Marc warren tweede. De Engelsen Graeme Storm en Eddie Pepperell deelden op zes slagen de derde plaats.

Luiten: 'Frustrerende dag'

'Er stond vandaag van alles op mijn scorekaart, en dat maakte het een ontzettend frustrerende dag', reageerde Luiten op zijn gedeeld 12de plaats, goed voor een cheque van €29.000. 'Achteraf is het makkelijk analyseren, maar de twee dubbel-bogeys die ik maak mogen echt niet en doen mij de das om. Met dat soort scores haal je nooit een topklassering. Dat ik op de tweede negen nog vijf slagen terug pak met een eagle en drie birdies - dankzij hele goede ijzers dichtbij de vlag - is goed, want nu word ik nog twaalfde in plaats van veertigste. Wat alleen heel jammer is is dat ik niet kan doorpakken vanuit een goede start en dan moet terugvechten. Ik hoop dat ik mijn goede lange spel van deze week de komende periode kan doortrekken, dan komen de topresultaten vanzelf wel weer', aldus Luiten vanuit Portugal. 

Het eerstvolgende toernooi dat de Nederlander speelt is het Dunhill Links Championship (5 t/m 8 oktober). Het British Masters laat Luiten na drie weken spelen schieten.

Eindstand.

Beelden van de slotdag van Ziggo:

Loading the player...