McGinley smaakmaker in The Dutch Masters

22 september 2017 Redactie GOLF.NL
De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 t/m 8 oktober 2017 vindt The Dutch Masters plaats op golfbaan The Dutch in Spijk.

Lees ook: Alles wat je moet weten van The Dutch Masters.

Op de European Senior Tour spelen beroemde golflegendes van vijftig jaar en ouder. Voormalig Ryder Cup-captain en meervoudig European Tour winnaar Paul McGinley is een van de smaakmakers van de Tour die op vrijdag 6 oktober aan de start verschijnt van The Dutch Masters. Daarnaast zijn Costantino Rocca, Barry Lane en Steven Dodd bekende golfers die in Spijk zullen afslaan.

Spelvorm

The Dutch Masters is opgezet volgens het concept ‘Dunhill Links’. Dit betekent dat een amateur (genodigden van partners en sponsoren) wordt gekoppeld aan een tourprofessional. De professionals spelen twee van de drie dagen (op vrijdag en zaterdag) in teamverband, zij aan zij met een amateur. De spelvorm voor de amateurs is strokeplay met ¾ handicapverrekening. De amateur en de professional spelen ieder hun eigen bal. Per hole wordt de beste score binnen het team genoteerd als teamscore. Het team met de laagste score over twee rondes is de winnaar. 

Op alle dagen begint de ronde om 09.30 uur. Op zondag spelen de professionals hun derde ronde individueel. Het prijzengeld is 180.000 euro. 

De toegang is gratis, evenals als parkeren tegenover de golfbaan.

Kijk hier voor het volledige deelnemersveld in The Dutch Masters.

Check hier de starttijden.

Klik hier voor de live scoring van het toernooi.


}