Luiten tijdens de eerste ronde op Victoria in Vilamoura
Beeld: Golfsupport.nl

Sterke start (-7) Luiten in Portugal

21 september 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is uitstekend begonnen aan de Portugal Masters. Na een ronde in 64 slagen (-7) deelt Luiten de leiding met George Coetzee.

Joost Luiten wist op de Victoria Golf Course in Vilamoura de bogeys van de kaart te houden. Met zeven birdies en elf pars kwam de 31-jarige golfer in ideale omstandigheden tot 64 slagen (-7). Uiteraard was Luiten die zijn ronde besloot met een birdie op hole 9 tevreden na zijn laagste ronde in ruim een jaar (de 63 in het KLM Open 2016). 

'Ik heb mezelf heel veel kansen gegeven vandaag. Op de eerste paar holes miste ik nog wat korte putts voor birdie maar dat kan op deze greens die niet perfect zijn gebeuren. Het positieve was dat mijn drives heel goed waren, ik heb nauwelijks een fairway gemist en fairways vinden was toch het probleem de laatste maanden. Mijn ijzers waren ook scherp, ik kon weer mijn vertrouwde spelletje spelen.' 

Luiten, die in 2010 tweede werd in dit toernooi, had vandaag een andere driver in de tas, de M2 van Taylor Made. 'Dat beviel heel goed al moest ik zeker in het begin van de ronde even wennen. Ik heb natuurlijk met die driver geoefend, maar in een toernooi is toch weer net anders dan op de range. Na die eerste paar holes voelde het vertrouwd en vanaf de tee ben ik eigenlijk nooit in de problemen geweest.'

In de middag toen het wat lastiger was door de aanwakkerende wind kwam de 15 kilo afgevallen George Coetzee tot dezelfde score als Luiten. Achter de twee leiders delen vijf spelers de derde plaats met -6. Titelverdediger Padraig Harrington tekende voor een -4.   De drie Belgen, Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts kwamen alle drie tot dezelfde score: -2. 

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}