arnold palmer wodka ketel one

Golf en geld: wodka en Arnold Palmer

21 september 2017
Deze week in de rubriek 'Golf en geld' aandacht voor een Nederlandse wodkasponsor in de golfsport.

Vorige week was Ketel One Vodka in het nieuws want de makers van het wodkamerk hebben een limited edition fles gemaakt ter ere van de verjaardag op 10 september van Arnold Palmer. De Amerikaanse golflegende is een jaar geleden op 87-jarige leeftijd overleden.

Ketel One is een Nederlands merk dat wordt gemaakt door de familie Nolet in Schiedam en dat nu eikendom is van Nolet en Diageo. In Amerika is het de meest populaire wodka. Palmer zei dat hij na een ronde vaak een glas Ketel One met ijsklontjes en een stukje citroen nam om dan even te genieten van zijn leven, familie en vrienden.

Wat is het verband met golf en geld? Dat Palmer vroeger op een mooie manier gesponsord werd door de wodkamaker. De afspraak met de familie Nolet - die hij sinds de jaren negentig goed kende - was dat Ketel One bedragen schonk aan goede doelen die de golfer belangrijk vond (bijvoorbeeld Arnie's Army Charitable Foundation). 

Palmer had de familie Nolet ontmoet op een golfbaan in Californië waar een Nolet-familielid en Palmer lid waren. Toen Palmer vorig jaar overleed, besloot de familie om de golfer te blijven vereren maar op een manier die golfers zouden waarderen en waarbij de opbrengsten naar goede doel zouden gaan. De limited edition flessen zijn daar een voorbeeld van. Ze zijn bewust heel redelijk geprijsd: $ 25 voor 750 ml en $ 32 voor een liter. Op de fles staat onder meer de tekst 'Dear Mr. Palmer, This one's for you.' 

Palmer hield niet alleen erg van een glaasje wodka maar ook van een non-alcoholisch drankje dat later de naam 'een Arnold Palmer' kreeg. Het is een mix van ijsthee en limonade. Andere golfers mixen een Arnold Palmer graag met bourbon of wodka ...

Reacties

Reacties? Reageer op Facebook of onderaan deze pagina. 

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

PGA Tour Golf en geld